Vacature: Begeleider "De Nederlandse Taalgroep" Heerhugowaard

Begeleider "De Nederlandse Taalgroep" Heerhugowaard

Wil jij volwassen anderstaligen ondersteunen bij het leren van de Nederlandse taal? Het Taalhuis zoekt vrijwilligers voor het begeleiden van ‘De Nederlandse Taalgroep’ in de vestiging Heerhugowaard.

Je begeleidt samen met andere vrijwilligers mensen die willen oefenen met de Nederlandse taal. De nadruk ligt op spreken, maar vaardigheden als lezen en schrijven komen ook aan bod. De deelnemers komen wekelijks samen in de bibliotheek. Het is een inloop en daardoor een laagdrempelige activiteit.

Er wordt niet gewerkt volgens een (les)methode. Als begeleider neem je de leervraag van de deelnemers als uitgangspunt en oefen je met praktische situaties waar de deelnemers in het dagelijks leven mee te maken hebben.

De mogelijkheid bestaat om als taalvrijwilliger een (gratis) training te volgen van Stichting Lezen en Schrijven. In deze training leer je meer over het begeleiden van je deelnemer(s).

Wat vragen wij?

- Goede beheersing van de Nederlandse taal

-  Interesse in andere culturen

-  Creatief en talent om te improviseren

-  Inlevingsvermogen, enthousiasme en geduld

Werktijden:

Woensdag 10.00-12.00 uur in bibliotheek Heerhugowaard

Wat bieden wij:

- vrijwilligerswerk in een inspirerende omgeving
- een gratis bibliotheeklidmaatschap
- jaarlijks een gezellige bijeenkomst
- deskundigheidsbevordering

Interesse:

Stuur een mailtje met je motivatie naar Laura Bras (consulent vrijwilligers)

Goed om te weten: omdat in de bibliotheek kwetsbare groepen komen vragen wij van onze vrijwilligers (en medewerkers) een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Deze vragen wij voor je aan en kosten worden vergoed.