Gezocht programmateamleden Dag & Dauw Oudorp m/v

Dag & Dauw is een succesvol initiatief van Bibliotheek Kennemerwaard en Artiance Centrum voor de Kunsten dat in 2014 werd opgestart. Uitgangspunt is dat een groep 55-plussers een programmateam vormt, dat op regelmatige basis culturele activiteiten organiseert voor andere senioren. Inmiddels zijn de drukbezochte series van Dag en Dauw op 3 locaties in Alkmaar te bezoeken: Alkmaar Centrum, De Palatijn (Overdie) en De Vleugels (De Hoef). Vanwege het succes van dit concept gaan we uitbreiden naar Oudorp. Hiervoor zijn we op zoek naar een groep enthousiaste vrijwilligers, die het programmateam van Oudorp willen vormen en Dag & Dauw bekendheid willen geven in de wijk. De activiteiten zullen plaatsvinden in Wijkcentrum De Oever op de donderdagochtend. Naast deze samenwerking werken we ook nauw samen met Alkcare om zoveel mogelijk senioren deel te laten nemen aan de activiteiten.

Bent u betrokken in de wijk? Geïnteresseerd in kunst en cultuur? Vindt u het leuk om mensen te ontmoeten en lijkt het u leuk om samen een cultureel programma samen te stellen? Meld u dan nu aan voor het programmateam!

Taakomschrijving

Het programmateam komt op regelmatige basis bij elkaar en bedenkt en organiseert zelfstandig culturele activiteiten, waar nodig gecoacht en ondersteund door medewerkers van de bibliotheek en Artiance. De uitvoerende taken worden in overleg onder de teamleden verdeeld en kunnen per activiteit rouleren. De taken zijn onder andere:

• Brainstormen over inspirerende, culturele activiteiten
  • Aanleveren van ideeën voor nieuwe activiteiten
  • Afspraken maken met workshopleiders/sprekers
  • Kassa beheren
  • Koffie en thee voor de bezoekers verzorgen
  • Ontvangen en welkom heten van bezoekers en workshopleiders/sprekers
  • Verbinding maken met de bezoekers
  • Inleiden van de activiteit
  • Bijwonen van de vergaderingen

Wie zoeken wij?

Voor het programmateam van Dag & Dauw zijn we op zoek naar mensen (55+) met de volgende kwaliteiten of mensen die deze vaardigheden graag willen ontwikkelen:

• Sociaal
  • Kunnen goed samenwerken
  • Zijn creatief of willen leren creatiever te worden
  • Willen graag andere mensen een mooie ervaring bieden
  • Zijn bereid te leren over programmering, gastvrouw/heerschap en communicatie
  • Zijn geïnteresseerd in kunst, cultuur en maatschappij
  • Willen zich voor langere tijd (minimaal 1 jaar) verbinden aan dit bijzondere project

Wat bieden wij onze vrijwilligers?

- Vrijwilligerswerk in een hecht team

- Een gratis bibliotheeklidmaatschap

- Een kerstattentie

- Jaarlijks een gezellige bijeenkomst

- Deskundigheidsbevordering

Interesse?

Gedurende de maanden augustus en september zullen we vrijwilligers werven voor het programmateam middels een laagdrempelige sollicitatieprocedure. Lijkt het u ook leuk om hier deel van uit te maken? Stuur een email naar of neem telefonisch contact op met Nathanya Zwart via 06 - 218 514 40. U ontvangt dan spoedig meer informatie en een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek.

Goed om te weten: omdat vrijwilligers van de bibliotheek in aanraking komen met kwetsbare groepen vragen wij van onze vrijwilligers (en medewerkers) een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Deze vragen wij voor je aan en kosten worden vergoed.