Vrijwilliger jeugdactiviteiten bibliotheek Castricum

Bibliotheek Kennemerwaard is per september op zoek naar een vrijwilliger die affiniteit heeft met kinderen en het leuk vindt om samen met een medewerker 2x in de week bij de jeugdactiviteiten te helpen in Castricum.

Jeugdactiviteiten in de bibliotheek
De bibliotheek organiseert vanaf september 2018 wekelijks gezellige activiteiten voor de jeugd. De ene week voor kinderen van 4 t/m 8 en de andere week voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. De activiteiten variëren van een Biebatelier waarbij voorgelezen en geknutseld wordt, tot programmeren, techniek en proefjes en een Verhalenlab. Daarnaast is er voor de allerkleinsten Biebstart op woensdagochtend.

knutselen castricumWe zijn op zoek naar een vrijwilliger jeugdactiviteiten die zich wil inzetten voor de volgende werkzaamheden:

Werkzaamheden:

• Hand en spandiensten (klaarzetten, kinderen en ouders verwelkomen, koffie/thee/limonade, opruimen)
  • Kinderen helpen met de activiteit (bijv. knutselen, proefjes)
  • Meedenken over invulling activiteiten in teamoverleg

Wie zoeken wij:

• Affiniteit met de doelgroep (kinderen van 0-4 jaar, 4 t/m 8 jaar en 8 t/m 12 jaar) én de bibliotheek
  • Affiniteit met mensen helpen (kinderen en hun ouders)
  • Flexibel in werkzaamheden op het gebied van creativiteit, maar ook openstaan voor activiteiten op het gebied van mediawijsheid (robots, programmeren)
  • Woonachtig in Castricum (of directe omgeving)
  • Wekelijks beschikbaar op donderdag van 15.00- 17.30 en op woensdagochtend van 9.30 – 12 uur.

Wie bieden onze vrijwilligers:

• Vrijwilligerswerk in een inspirerende omgeving
  • Een gratis bibliotheeklidmaatschap
  • Jaarlijks een gezellige bijeenkomst
  • Deskundigheidsbevordering

Interesse?

Stuur een mailtje met je motivatie naar Laura Bras (consulent vrijwilligers) .

Goed om te weten: omdat in de bibliotheek kwetsbare groepen komen vragen wij van onze vrijwilligers (en medewerkers) een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Deze vragen wij voor je aan en kosten worden vergoed.