The Human Library

Klopt wat we denken over mensen op basis van de buitenkant wel met de werkelijkheid? De Human Library durft dat te betwisten. Tijdens een Human Library lees je geen boeken, maar mensen. Interessante mensen, die je in het dagelijks leven niet snel spreekt. Een vluchteling, een hooligan, een ex-crimineel, een transgender, een dakloze en een tienermoeder zitten klaar om hun levensverhaal te vertellen. In een open gesprek waarin alles gevraagd en besproken kan worden.

Groot succes

Na het grote succes van de Human Library Alkmaar in december 2017, organiseren Europe Direct Noord-Holland Noord, Bibliotheek Heiloo en Bibliotheek Kennemerwaard op 16 juni 2018 een mega Human Library! Op drie verschillende locaties in de BUCH-regio tegelijk gaan bezoekers van de bibliotheken in gesprek met zogenaamde ‘levende boeken’. Deze bijzondere editie van de Human Library vindt plaats in de bibliotheken van Castricum, Bergen en Heiloo.

Wat is de Human Library?

Bij de Human Library staan ‘levende boeken’ centraal. Dat zijn mensen die in hun leven te maken hebben (gehad) met vooroordelen, buitensluiting, discriminatie en/of stigmatisering. Dat kan op alle vlakken zijn, van uiterlijke kenmerken tot religie, van levenswijze tot sociale status en van opleidingsniveau tot geaardheid. Bezoekers van de bibliotheek kunnen op zaterdagmiddag 16 juni van 13.00 - 17.00 uur in gesprek met deze ‘levende boeken’, waardoor op informele manier bestaande denkbeelden uitgedaagd en mogelijk gebroken worden.

Meer informatie, foto’s en filmpjes van de voorafgaande editie staan op www.facebook.com/HumanLibraryAlkmaar