Belastingspreekuren 2018

banner belastingspreekuurPer 1 maart kunt u in de bibliotheek terecht voor hulp bij belastingaangifte en vragen over belastingaangifte.
Hieronder ziet u waar en wanneer. Let op, alleen voor de inloopspreekuren is aanmelden niet nodig, voor de hulp bij aangifte dient u vooraf een afspraak te maken.

Nog niet alle spreekuren zijn al bekend, zodra meer bekend is wordt het hierbij geplaatst.

De spreekuren zijn gratis, ook als u geen lid bent van de bibliotheek.

Ook zijn er in onze vestigingen Alkmaar Centrum, Alkmaar De Mare, Heerhugowaard, Bergen en Castricum computers gereserveerd waar u zelfstandig uw belastingzaken kunt doen. Gebruik van deze computers en het printen voor dit doel is gratis. Vraag ernaar bij de klantenservice.
NB. Hierbij wordt geen inhoudelijke hulp geboden.

Alkmaar Centrum

Door Mee de Wering

Data: donderdagochtend 8 maart, 29 maart, 5 april, 19 april
Tijd : 10.00 of 10.45 of 11.45 uur

U kunt hier terecht als u een relatief eenvoudige aangifte wilt laten doen.
Dit betekent dat u niet in aanmerking komt als:
· Er meerdere hypotheken en recente oversluitingen zijn
· Er een inkomen is uit aanmerkelijk belang [Box2] bijvoorbeeld uit een BV.
· u zelfstandige, ZZP-er of ondernemer bent.

Indien het spreekuur op de bibliotheek vol is, kan men zich via 088-0075000 aanmelden voor een afspraak op het kantoor van MEE & de Wering

Vooraf aanmelden bij de klantenservice van Bibliotheek Alkmaar Centrum, u ontvangt dan een formulier met alle voorwaarden en welke documenten u mee moet nemen.

Door Martha Martin - Jama belastingconsulent

U kunt hier terecht voor uw belastingaangifte onder de voorwaarde dat u recht heeft op huur/zorgtoeslag
Voor een uitgebreide aangifte wordt een vergoeding gevraagd

Op afspraak op zaterdag.

Belt u met 06-16974884 om een afspraak te maken.

Vast inloopspreekuur: Voor alle vragen over belastingen en administratie: iedere laatste woensdag van de maand van 19.00 tot 20.00 uur.

Egmond

Door Mee de Wering

Data: woensdagochtend 7 maart en 18 april
Tijd : 15.00 uur of 15.45 uur
Plaats: Dorpshuis Hanswijk, Egmond aan den Hoef

U kunt hier terecht als u een relatief eenvoudige aangifte wilt laten doen.
Dit betekent dat u niet in aanmerking komt als:
· Er meerdere hypotheken en recente oversluitingen zijn
· Er een inkomen is uit aanmerkelijk belang [Box2] bijvoorbeeld uit een BV.
· u zelfstandige, ZZP-er of ondernemer bent.

Let Op! Vooraf aanmelden bij de klantenservice van Bibliotheek Egmond, u ontvangt dan een formulier met alle voorwaarden en welke documenten u mee moet nemen.

Castricum

Door Stichting Welzijn en Socius

Tijdens dit inloopspreekuur krijgt u uitleg over de aangifte inkomstenbelasting maar wordt uw aangifte niet voor u ingevuld.

Datum en tijd : donderdagmiddag 1 maart, 5 april, 3 mei, 7 juni van 14.00 – 15.00 uur.

Heerhugowaard

Door MET Welzijn Heerhugowaard

U wordt in een kleine groep geholpen om uw belastingaangifte te doen.
U werkt op een laptop van de bibliotheek, in de ontvangstruimte op de eerste verdieping.
Alleen voor inwoners van de gemeente Heerhugowaard.

Data:

8 maart van 13.00 tot 15.00 uur
12 maart van 13.30 tot 15.30 uur
22 maart van 13.00 tot 15.00 uur
29 maart van 13.00 tot 15.00 uur

5 april van 14.30 tot 16.30 uur
  9 april van   9.30 tot 11.30 uur
12 april van 14.30 tot 16.30 uur
16 april van   9.30 tot 11.30 uur
19 april van 13.00 tot 15.00 uur
26 april van 14.30 tot 16.30 uur

Maximaal 5 deelnemers per keer.
Aanmelden kan alleen via MET Welzijn: telefoon 088 8876971 of e-mail

Vast inloopspreekuur voor alle vragen over belastingen en administratie: iedere eerste maandag van de maand van 18.30 tot 19.45 uur

Ook buiten de bibliotheek zijn er verschillende mogelijkheden voor hulp bij belastingaangifte

Voor hulp bij het invullen van uw belastingaangifte kunt u terecht bij verschillende grote belangenorganisaties zoals:

• Ouderenbonden - ANBO, PCOB en Unie KBO
  • Adviespunt Handicap & Recht - Ango
  • Vakbonden CNV, De Unie en FNV

Op de website van de Belastingdienst vind u de contactgegevens van deze organisaties.

BelastingTelefoon
Kunt u niet terecht bij een van de bovenstaande instanties? Neem dan contact op met de BelastingTelefoon: 0800 - 0543 (gratis). De BelastingTelefoon is bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 8.00 - 20.00 uur en op vrijdag van 8.00 - 17.00 uur. Houd bij het bellen uw burgerservicenummer bij de hand. Zonder burgerservicenummer kan de BelastingTelefoon u geen persoonlijke informatie geven.

Cursus Eerste hulp bij DigiD
Niet alleen de belastingdienst schakelt over naar digitaal, maar ook de gemeente en andere overheidsinstanties. De bibliotheek organiseert daarom de cursus 'Eerste hulp bij DigD'. Deze cursus geeft u meer zelfvertrouwen bij het gebruikmaken van overheidsdiensten op internet. De cursus wordt in meerdere vestigingen van de bibliotheek gegeven, wij adviseren om deze te volgen in uw eigen woonplaats. U krijgt namelijk ook uitgebreide uitleg over de website van de gemeente.

Meer informatie over de cursus