Abonnementen & collecties

Bibliotheekabonnement

Voor het zelfstandig lenen van materialen uit de bibliotheek, heeft de school een abonnement nodig.
Dit is het instellingen abonnement  waarmee je per pas 20 materialen voor een periode van 6 weken kunt lenen.

Klassenpas

De klassenpas is bestemd voor leesbevordering van de leerlingen. Je komt iedere 6 weken met de kinderen naar de bibliotheek, zodat zij zelf een boek kunnen uitzoeken. Een mooie aanvulling op de boekenkast in de klas met boeken die de leerlingen leuk vinden! De klassenpas blijft in de bibliotheek en kan uitsluitend gebruikt worden tijdens de openingstijden van de locatie waar jullie heen gaan.

"Wisselcollectie

WisselcollectieAls aanvulling op de schoolbibliotheek kun je een wisselcollectie komen samenstellen en
deze het hele jaar in de groep gebruiken. Je bepaalt zelf hoeveel boeken je wilt.
De collectie (of een deel daarvan) mag twee keer in het schooljaar gewisseld worden.
Hier zijn geen extra kosten aan verbonden."

BoekToerBoekToer collectie

BoekToer is een zeer uitgebreid aanbod collecties voor alle leeftijdsgroepen. Er zijn pakketten voor vrij lezen met leuke leesboeken maar ook thematische collecties over allerlei onderwerpen zoals techniek en wetenschap. Een collectie bestaat uit 40 boeken en is te huur voor twee maanden of een langere periode van een jaar.

Maak een keuze in de digitale BoekToer-etalage

Europa kofferVerhalenkoffer Europa

De Europa Verhalenkoffer zit vol gesproken verhalen en digitale vragen voor de groepen 5 t/m 8. Luister naar de aardige Klomp van de Boer die vertelt over landbouw of naar Simmetje die vertelt over mobiel bellen en internetten. Er zijn ook verhalen over open grenzen, milieu, visserij, energie, de euro en oorlog. Een les over Europa wordt nog leuker door deze koffer te lenen voor gebruik in de klas.

De Europese Verhalenkoffer kan voor 6 weken geleend worden en is beschikbaar gesteld door Edic, het Europa Informatie Centrum.

Voor aanvragen of meer informatie kun je contact opnemen via

Tarieven & voorwaarden