Voor leerkrachten

Open boek logoCursus Open Boek

Heeft het Nederlandse onderwijs weinig aandacht voor lezen? Niet met een leescoördinator op school die de cursus Open Boek heeft gevolgd!

Deze zal zorgen dat leesbevordering goed op de kaart wordt gezet binnen de school. Het profiel van de leescoördinator en de onderwerpen; jeugdliteratuur, werkvormen rondom kinderboeken en het maken van een jaarplan staan centraal tijdens deze cursus.

Duur                              4 bijeenkomsten van 4 uur
Data                              Op dit moment nog niet bekend

Een deelname van minimaal 7 cursisten is vereist.

Bij voldoende aanmeldingen gaat de cursus van start.​​

De cursusprijs bedraag € 365 per deelnemer. De maaltijd (soep en brood), de cursusmap, het handboek en een prentenboek zijn bij de prijs inbegrepen.

Voor meer informatie: Folder Open Boek

Foto visiespelVisie op media spel

Met het visiespel van Slim met Media biedt Bibliotheek Kennemerwaard schoolteams de mogelijkheid om op informele maar wel gestructureerde wijze samen een visie te vormen over digitale geletterdheid. Het spel dat je met je team speelt is een verkenningstocht langs de vier kerncompetenties van mediawijsheid: begrip, gebruik, communicatie en strategie. Het biedt ruimte voor visievorming maar dwingt ook tot keuzes.

Binnen twee weken ontvangt de school een terugkoppeling van Bibliotheek Kennemerwaard over het gespeelde spel. Wat leefde er bij het team, wat vinden jullie belangrijk en wat niet? Aan de terugkoppeling is ook een advies gekoppeld dat de school verder helpt op de weg van digitale geletterdheid.

Klik pdfHIER voor meer informatie over het Visie op media spel.

NetwerkbijeenkomstNetwerkbijeenkomst leescoördinatoren

Twee keer per jaar organiseren wij een netwerkbijeenkomst voor leerkrachten in het algemeen en leescoördinatoren in het bijzonder om de leesbevorderingskennis up to date te houden en met elkaar te netwerken. Samen gaan we voor het leesplezier van alle kinderen!

De eerst volgende netwerkbijeenkomst is gecombineerd met de inspiratiemiddag voor het primair onderwijs op 17 oktober 2018.
Klik hier voor meer informatie.

Mediatools

Het is belangrijk om zelf bij te zijn op het gebied van nieuwe media om de leerlingen te kunnen begrijpen en handvatten aan te reiken voor het mediagebruik. Wij kunnen (een gedeelte van) jouw team bijspijkeren. En welke mediatools zijn geschikt voor gebruik in de klas? Wij laten het je zelf ervaren en leren.

studie leerkrachten programmerenProgrammeren

Programmeren leert kinderen creëren in plaats van consumeren. Ze doen vaardigheden op (21e eeuwse vaardigheden) waarvan ze in elk toekomstig beroep profijt hebben.

We hebben kennis en materialen in huis om in iedere groep op het gewenste niveau aan de slag te gaan en we delen dat graag met jou. Wij laten jullie zien wat er zoal op de markt beschikbaar is en welke tools je kunt gebruiken. We geven voorbeelden hoe je dit dan in je onderwijs kunt integreren en geven aan hoe je een leerlijn zou kunnen ontwikkelen. Uiteraard ga je hierbij gelijk zelf aan de slag.

Voor meer informatie en aanvragen, kun je contact met ons opnemen via

Tarieven & voorwaarden