De Bibliotheek op Maat

Bibliotheek op maat inleidingMet deze term geven we aan dat alles te bespreken is. Graag gaan wij met je in gesprek om op maat onze dienstverlening aan jouw school vast te stellen.

Wij hebben expertise op de gebieden leesbevordering, 21e eeuwse vaardigheden, mediawijsheid, programmeren, talentontwikkeling, filosoferen, burgerschap en duurzaamheid. Er is van alles mogelijk voor zowel leerlingen als leerkrachten en van een les tot een grootschalig project. Hieronder volgen een paar voorbeelden:

DSDDDSDD

Dit project is opgezet om talenten te kunnen ontplooien en de kinderen eigenaarschap te geven.  Kinderen van de bovenbouw krijgen eerst lessen over de tv wereld en hoe je met beeld kunt manipuleren. Daarna wordt er ingezoomd op De Wereld Draait Door en kunnen de taken verdeeld worden. De klas gaat namelijk zelf een aflevering van De School Draait Door maken en opnemen. Ieder kind kan zijn talent inzetten omdat er zoveel verschillende onderdelen zijn: van montage tot presenteren en van visagie tot redactie.

Verhalenlab

Ieder kind kan verhalen maken, alleen de manier waarop verschilt. Natuurlijk hoort schrijven in dit rijtje thuis, maar het kan net zo goed met toneel, muziek, tekenen, dans, film, lego, met digitale tools, enzovoort. Wij gaan creatief met de kinderen aan de slag zodat ze geïnspireerd worden om een verhaal te maken. Ook bedenken ze zelf op welke manier zij dit verhaal willen maken. Het kunnen fictieve verhalen zijn, maar ook non-fictie is mogelijk, waarbij we dan ook aandacht aan onderzoek besteden. Na afloop kunnen de verhalen op verschillende manieren gedeeld worden.

Coding Kennemerwaard on tour

Wil je de kinderen in je klas eens kennis laten maken met verschillende programmeertools dan komen we graag langs bij jou op school. We stallen verschillende robotjes en andere programmeerspullen uit en zo kunnen de kinderen proeven aan de verschillende mogelijkheden van programmeren. Of we kiezen voor één programmeertool en geven daar een workshop mee. Natuurlijk is het ook mogelijk langere programmeerprojecten uit te zetten.

Boekpromotie

Er zijn zoveel manieren om een boek te promoten in de klas.
          Wij komen graag langs om verschillende voorbeelden te geven of gaan in de klas aan de gang
          zodat de kinderen op een originele manier een favoriet boek kunnen tonen.
          Zo sla je een slag door kinderen elkaar te laten motiveren en het leesplezier te vergroten.

Veilig puberen

De gemeente Heerhugowaard heeft Bibliotheek Kennemerwaard gevraagd in zowel primair- als voortgezet onderwijs lessen te geven over media en seksualiteit. Dit betekent dat we in groep 8 en de onderbouw van het VO deze lessen geven. De scholen in Heerhugowaard hoeven hier niet voor te betalen, dit wordt verzorgd door de gemeente. Alle scholen worden dan ook voor deze lessen benaderd. Maar als jouw school in een andere gemeente staat en je vindt dit van groot belang om ook in jouw groep 8 aan de orde te laten komen, kun je natuurlijk de kosten bij ons opvragen.

Veilig puberen in groep 8 is een reeks van 3 lessen. De eerste les is een introductieles, waarin het gaat om veiligheid, jezelf mogen zijn , nee zeggen en beeldvorming. Les 2 gaat over sexting en in de derde les komt grooming aan bod. Aan deze lessen zit ook een ouderinformatiemoment vast.

"Met een pdfBlik op de toekomst hebben we een lijn met 4 gebieden ontwikkeld op het gebied van 21e eeuwse vaardigheden."

Neem contact op via  om met ons het aanbod te bepalen dat bij jouw school past.

Tarieven & voorwaarden