Leren, delen en creëren

Onderzoekskisten BSO

Met de onderzoekskisten kunnen de kinderen alles over het onderwerp ontdekken en leren.
De materialen en opdrachtkaarten in de kist dagen de kinderen uit om zelf dingen te maken, te onderzoeken en uit te proberen.

De materialen die nodig zijn voor de opdrachtkaarten worden in de kist meegeleverd.

Een onderzoekskist blijft 6 weken op uw BSO. Reserveren kan via

 

Leeftijd 4 – 8 jaar

afbeelding nr. 16 Magneten

 Welke materialen blijven aan een magneet plakken, en welke juist niet? Door middel van de opdrachten en materialen in deze onderzoekskist gaan de kinderen uitproberen en  ontdekken wat magnetisme is.

 

 

afbeelding nr. 15 Meten en wegen

 Met deze onderzoekskist kunnen de kinderen alles gaan onderzoeken dat met meten en wegen te maken heeft. Door zelf aan de slag te gaan ervaren zij dat er verschillende  meet en weeginstrumenten zijn.

 

 

afbeelding nr. 14 Prikkels

 De kinderen gaan hun zintuigen gebruiken! Ze gaan kijken, luisteren, ruiken, voelen en proeven. Per zintuig zijn er twee opdrachten.

 

 

 

Leeftijd 9 – 12 jaar:

afbeelding nr. 18 Hoogspanning

 Hoe gaat een lamp branden? Deze kist gaat over elektriciteit. Hierbij staan de stroomkring en het geleiden van stroom centraal. De kinderen bouwen zelf een stroomkring en l  laten het lampje branden. Nadat zij alle opdrachten hebben volbracht krijgen zij een stroomdiploma.

 

 

afbeelding nr. 17 Ik zie, ik zie wat ik niet zie..

 Deze onderzoekskist gaat over optische illusies. Wat zien je ogen en wat doen je hersens?
 De kinderen gaan gericht kijken naar platen met illusies, zelf een illusie maken en ontdekken met de spelmaterialen dat hun hersens hun bedriegen.

 

 

afbeelding nr. 19 In de ruimte

 Kinderen ontdekken alle elementen uit de ruimte zoals het draaien van de aarde, de grootte van de planeten, sterrenbeelden en raketten. Ook hoort er een sterrenkijker bij die g  gebruikt kan worden om de maan te bekijken.