Computer & Internet

Tijd: iedere woensdag van 10:00 – 11:00 uur
Waar: 1e verdieping, tafel bij Kennis & Samenleving
Door: Taalhuis
Voor: Iedereen die wil leren werken met een computer, informatie zoeken op internet en e-mailen. Via filmpjes bekijk je de uitleg en daarna kan je zelf aan de slag. Een ervaren medewerker begeleidt de cursus en helpt je bij vragen. Meedoen is gratis, aanmelden niet nodig.

Open Leercentrum Nederlandse taal

Tijd: iedere donderdag van 13:00 - 16:00 uur
Waar: Computertafel eerste verdieping, naast Jeugd 8-12
Door: Edinova
Voor: iedereen die beter Nederlands wil leren. Er is materiaal om zelf mee te oefenen en er zijn mensen die kunnen helpen. Er is geen vast programma, je kunt komen en gaan wanneer je wilt. Iedereen is welkom, meedoen is gratis en aanmelden is niet nodig

Alkmaar De Mare

Laan van Straatsburg 2

Oefenen.nl inloop

Tijd: iedere dinsdag 14:00 – 16:00
Waar: 1e verdieping, studieruimte
Door: Taalhuis
Voor: mensen die actief aan de slag willen met het verbeteren van hun basisvaardigheden. Onder begeleiding kan je oefenen met programma’s over taal, rekenen, internetten, werk, opvoeding, gezondheid en omgaan met geld.

Alkmaar Overdie

Van Maerlantstraat 8
072 5402088

Computerles/inloop

Tijd: iedere donderdag van 10.00-11.30 uur
Waar: Centrale ruimte van wijkcentrum Overdie
Door: Wijkcentrum Overdie
Voor: iedereen die vragen heeft over werken met de computer en iPad kan langskomen. Je kunt je eigen apparaat meenemen of je kunt gebruik maken van een van de iPads van de bibliotheek.

Tijd: iedere donderdag van 10.30 - 12.00 uur
Waar: Centrale ruimte van Wijkcentrum Overdie
Voor: Iedereen die wil leren werken met een computer, informatie zoeken op internet en e-mailen. Via filmpjes bekijk je de uitleg en daarna kan je zelf aan de slag. Een ervaren medewerker begeleidt de cursus en helpt je bij vragen. Meedoen is gratis, aanmelden niet nodig.

Heerhugowaard

Parelhof 1a

Tijd: iedere maandag van 10:00 – 11:00 uur
Waar: begane grond
Door: Taalhuis
Voor: Iedereen die wil leren werken met een computer, informatie zoeken op internet en e-mailen. Via filmpjes bekijk je de uitleg en daarna kan je zelf aan de slag. Een ervaren medewerker begeleidt de cursus en helpt je bij vragen. Aanmelden is gewenst, via de Klantenservice in de bibliotheek.

Dreef 1

Tijd: iedere vrijdag van 11.00 tot 12.00 uur
Waar: Bibliotheek Bergen

Schoorl

Heereweg 150a

Tijd: Iedere dinsdag van 14.00 tot 15.00 uur
Waar: Bibliotheek Schoorl

Egmond

Voorstraat 41

Tijd: Iedere maandag van 14.00 tot 15.00 uur
Waar: Bibliotheek Egmond (Prins Hendrik Stichting)

Castricum

Geesterduinweg 1

Tijd: Iedere dinsdag van 14.00 tot 15.00 uur
Door: Taalhuis
Voor: Iedereen die wil leren werken met een computer, informatie zoeken op internet en e-mailen. Via filmpjes bekijk je de uitleg en daarna kan je zelf aan de slag. Een ervaren medewerker begeleidt de cursus en helpt je bij vragen. Meedoen is gratis, aanmelden niet nodig.