Spreken & Luisteren

afbeelding spreken duoAlkmaar Centrum

Gasthuisstraat 2

Samen (Nederlands) praten

Tijd: iedere maandag van 13.30-14.30 uur (behalve in de zomervakantie, vanaf 28 augustus start de groep weer)
Waar: kamer 2e etage
Door: Taalhuis
Voor: vrouwen die (extra) de Nederlandse taal willen oefenen: lezen, spreken en schrijven

Taalcafé Alkmaar

Tijd: iedere woensdag van 09:30 – 11:30 uur
Waar: begane grond
Door: Lions Club Alkmaar
Voor: : Iedereen die met elkaar Nederlands wil praten. Of een taalspelletje wil doen, iets wil lezen of schrijven of gewoon een kop koffie wil drinken. Vrijwilligers van de Lions Club Alkmaar zorgen voor de begeleiding. Aanmelden is niet nodig.

TaalKring Alkmaar

Wanneer: woensdag 31 mei, 14 juni. Na de zomervakantie: 6 september, 20 september, 4 en 18 oktober, 1, 15 en 29 november, 13 december 2017
Tijd: 20.00-22.00 uur
Waar: begane grond
Door: Taalhuis
Voor: anderstalige mannen en vrouwen die in het Nederlands kunnen discussiëren aan de hand van een thema. Meer info of aanmelden:

Open Leercentrum Nederlandse taal

Tijd: iedere donderdag van 13:00 - 16:00 uur
Waar: Computertafel eerste verdieping, naast Jeugd 8-12
Door: Edinova
Voor: iedereen die beter Nederlands wil leren. Er is materiaal om zelf mee te oefenen en er zijn mensen die kunnen helpen. Er is geen vast programma, je kunt komen en gaan wanneer je wilt. Iedereen is welkom, meedoen is gratis en aanmelden is niet nodig

Alkmaar De Mare

Laan van Straatsburg 2

Taalcafé De Mare

Tijd: iedere donderdag 11.00 – 12.30 uur
Waar: begane grond, tafel bij het Podium
Door: Taalhuis
Voor: Iedereen die met elkaar Nederlands wil (leren) praten. Of een taalspelletje wil doen, iets wil lezen of schrijven of gewoon een kop koffie wil drinken.

Iedereen is welkom, meedoen is gratis en aanmelden is niet nodig

Dreef 1

Taalcafé Bergen

Tijd: iedere woensdag van 10.00 – 11:30 uur
Waar: bij de tijdschriftentafel
Door: Sociaal Team/Vluchtelingenwerk
Voor: : Iedereen die met elkaar Nederlands wil praten. Of een taalspelletje wil doen, iets wil lezen of schrijven of gewoon een kop koffie wil drinken. Vrijwilligers zorgen voor de begeleiding. Aanmelden is niet nodig. Kinderen kunnen meekomen.

Castricum

Geesterduinweg 1

Samenspraak in de bieb

Wat: Samenspraak in de Bieb
Tijd: Iedere vrijdag van 9.30-11.00 uur ook tijdens de zomervakantie
Waar: Leescafé
Door: Taalcoaches van Stichting Welzijn Castricum
Door: Iedereen die met elkaar de Nederlandse taal wil oefenen; kinderen kunnen meekomen

Akersloot

Rembrandtsingel 1

Tijd : Iedere dinsdag van 13.30 tot 15.00 uur
Waar : begane grond
Door : Samenspraak, Stichting Welzijn Castricum
Voor : Anderstaligen uit Akersloot die de Nederlandse taal willen leren of verbeteren.

In het taalcafé gaat het om elkaar ontmoeten, anderen leren kennen en door middel van gesprek de Nederlandse spreekvaardigheid oefenen in een gezellige sfeer.
Toegang is gratis.

Heerhugowaard

Parelhof 1A

Taalcafé

“U bent altijd van harte welkom om met elkaar koffie te drinken en de Nederlandse taal te oefenen.
Op vrijdag 30 juni kunt u onder leiding van een docente een presentatie bijwonen en taalspelletjes spelen.
Wanneer? Vrijdag 30 juni van 10.00 – 11.00 uur in de bibliotheek Heerhugowaard, Parelhof 1a.

Tijd : dinsdag 18.00 - 19.30 uur (ook tijdens de zomervakantie)
Waar: Begane grond bibliotheek Heerhugowaard
Door: taalbegeleiders
Voor: mannen en vrouwen die met elkaar Nederlands willen praten

Tijd : woensdag 10.00 - 11.30 uur (van 26 juli tot en met 30 augustus geen taalcafé)
Waar: Wijkkantoor Rivierenwijk, Spaarne 58a
Door : taalbegeleiders
Voor : mannen en vrouwen die met elkaar Nederlands willen praten

Tijd: vrijdag 10.00-11.30 uur (ook tijdens de zomervakantie!)
Waar: Begane grond bibliotheek Heerhugowaard
Door: taalbegeleiders
Voor: mannen en vrouwen die met elkaar Nederlands willen praten

Deelnemers zijn vooral positief over het contact met andere mensen, de gesprekken die gevoerd worden en op die manier spelenderwijs Nederlands leren.

De Nederlandse taalgroep

Tijd: woensdag 10.00-12.00 uur
Waar: derde verdieping, kamer 3.16.
Wanneer: iedere woensdag, behalve in de schoolvakanties.
Door: Taalhuis
Voor: mannen en vrouwen die (extra) de Nederlandse taal willen oefenen: lezen, spreken en schrijven.

Egmond aan Zee

PostaanZee, Voorstraat 82a