Digitale workshops

digitaleworkshopsSchrijf je nu in voor de Digitale Workshops!

Deze Digitale Workshops zijn bedoeld als een eerste kennismaking met allerlei digitale onderwerpen en bestemd voor geïnteresseerde beginners die willen snuffelen aan de digitale wereld.

Elke workshop duurt twee uur en bestaat uit een korte introductie over het onderwerp waarna je zelf aan de gang gaat met sociale netwerksites, auteursrecht, YouTube en online samenwerken en nog veel meer, onder leiding van een mediawijze bibliotheekmedewerker.

Voor elke workshop kun je je eigen laptop of tablet mee nemen.

De kosten: bibliotheekleden € 7,50, niet-leden € 10,00
Aanmelden via de agenda op de homepage.

Er kunnen maximaal 8 deelnemers per workshop meedoen, de workshop vindt doorgang bij minimaal 4 deelnemers.

De onderwerpen en data:

Foto’s deel je op Instagram! Maar wat kan je er allemaal mee en waarom is het zo populair? Geef je foto een mooi filter en deel hem met je volgers. Tijdens deze workshop maak je een account en leer je de basis van Instagram. Uiteraard komen ook de privacy-instellingen aan bod.

Dinsdag 30 mei,
Bibliotheek Castricum

pinterestPinterest:

Een online prikbord voor jezelf én om te delen. Ga je verhuizen? Maak een moodboard op Pinterest met alle foto’s die je op internet verzamelt. Hou je van handwerken? Verzamel foto’s en ideeën op een inspiratiebord op Pinterest. Recepten, mode, biersoorten, snelle auto’s, mooie boeken, alles kan je hier verzamelen! Tijdens deze workshop maak je een account en leer je de basis van Pinterest.

Maandag 12 juni,

Pixlr:

Pixlr is een gratis online fotobewerkingsprogramma met veel mogelijkheden. Je kunt hier veel meer mee dan lichter maken, scherpstellen of rode ogen verwijderen. Tijdens deze workshop ga je met de basisbeginselen van Pixlr aan de gang.

Dinsdag 13 juni,
Bibliotheek Bergen

Jongeren hebben een community gebouwd op Youtube, ouderen gebruiken het als videospeler. Ook is Youtube na Google de grootste zoekmachine op het internet. Wat is er te vinden en wat kan ik er zelf mee? Tijdens deze workshop creëer je je eigen kanaal, en leer je over abonnementen en favorieten. Neem je eigen films mee als je wilt!

Maandag 19 juni,

Prezi:

Powerpoint presentaties zijn zó 2016! Ga daarom nu aan de slag met Prezi! Prezi is een online programma waarmee je op een eigentijdse manier presentaties kunt maken die je overal zonder memorystick kunt laten zien. Tijdens deze workshop leer je de basisbeginselen van Prezi.

Vrijdag 30 juni,
Bibliotheek Heerhugowaard