Digitale workshops

algemeen digitaalSchrijf je nu in voor de Digitale Workshops!

Elke workshop duurt twee uur en bestaat uit een korte introductie waarna je zelf aan de slag gaat met sociale netwerksites zoals Facebook en Instagram, fotobewerking en GPS en nog veel meer, onder leiding van een mediawijze bibliotheekmedewerker.

Je kunt je eigen laptop, tablet en/of smartphone meenemen, er staan ook computers in de bibliotheek ter beschikking.
Als we aan de slag gaan op de smartphone/tablet is het praktisch om thuis alvast de juiste app te downloaden. Of zorg ervoor dat je het wachtwoord van de
AppStore of de Playstore weet zodat je de app ter plekke kunt downloaden.

De kosten: bibliotheekleden € 7,50, niet-leden € 10,00
Aanmelden via de agenda op de homepage.

Er kunnen maximaal 8 deelnemers per workshop meedoen, de workshop vindt doorgang bij minimaal 4 deelnemers.

De onderwerpen en data:

facebookFacebook

In Nederland zijn er 9,6 miljoen gebruikers van Facebook, waarvan 7 miljoen dagelijks inloggen. Dan moet het wel erg leuk zijn! Wil je wel eens weten wat er nou allemaal te doen is op Facebook en lijkt het je leuk om er zelf ook aan te beginnen? Tijdens deze workshop helpen wij je met het aanmaken van je eigen account en leer je de basis van Facebook. Ook als je al een account hebt en er nog niet zoveel mee doet, kun je je kennis opfrissen. We houden rekening met wat je wel en niet wilt delen en helpen je met het instellen van je privacy-instellingen.

Donderdag 17 mei

bloggerBloggen

Deel je recepten, reizen, gedachten, schilderijen online via een blog. Wat is daar zo leuk aan?
Tijdens deze workshop leer je de basisstappen om zelf een blog te maken met Blogger en/of WordPress.

Donderdag 24 mei

instagramInstagram

Foto's deel je op Instagram. Maar wat kan je er allemaal mee, en waarom is het zo populair? Geef je foto een mooi filter en deel hem met je volgers. En wie ga je zelf volgen?
Tijdens deze workshop maak je een account en leer je de basis van Instagram. Uiteraard komen ook de privacy-instellingen aan bod.

donderdag 31 mei

pinterestPinterest

Een online prikbord voor jezelf én om te delen. Ga je verhuizen? Maak een moodbaord op Pinterest met alle foto's die je op internet verzamelt. Hou je van handwerken? Verzamel foto's en ideeën op een inspiratiebord op Pinterest. Recepten, mode, biersoorten, snelle auto's, mooie boeken, alles kan je hier verzamelen! Tijdens deze workshop maak je een account en leer je de basis van Pinterest.

Donderdag 7 juni