Digitale workshops

digitaleworkshopsSchrijf je nu in voor de Digitale Workshops!

Deze Digitale Workshops zijn bedoeld als een eerste kennismaking met allerlei digitale onderwerpen en bestemd voor geïnteresseerde beginners die willen snuffelen aan de digitale wereld.

Elke workshop duurt twee uur en bestaat uit een korte introductie over het onderwerp waarna je zelf aan de gang gaat met sociale netwerksites, auteursrecht, YouTube en online samenwerken en nog veel meer, onder leiding van een mediawijze bibliotheekmedewerker.

Voor elke workshop kun je je eigen laptop of tablet mee nemen.

De kosten: bibliotheekleden € 7,50, niet-leden € 10,00
Aanmelden via de agenda op de homepage.

Er kunnen maximaal 8 deelnemers per workshop meedoen, de workshop vindt doorgang bij minimaal 4 deelnemers.

De onderwerpen en data:

Online een reis boeken:

Ik ga op reis en neem mee...wat kun je allemaal zelf online regelen als je op reis gaat. Tijdens de workshop krijg je tips en trucs voor zaken waar je rekening mee moet houden als je online een reis boekt.

Maandag 13 maart,

Dinsdag 14 maart,
Bibliotheek Heerhugowaard

gpsfietsNavigatie/GPS op de fiets:

Steeds de weg kwijt op de fiets? Na deze workshop heb je meer kennis over de diverse applicaties die er zijn om te navigeren.

Dinsdag 21 maart,
Bibliotheek Bergen

Ello:

Ello is een sociale netwerksite, die zich erop voorstaat advertentievrij te zijn, geen persoonsgegevens verzamelt. Ello is een vooral creatieve plek waar iedereen kan delen, ontdekken, inspireren en geïnspireerd worden. Tijdens de workshop maak je een account en leer je de basis van Ello.

Maandag 3 april,
Bibliotheek Alkmaar de Mare

Het verhaal van Facebook is inmiddels wel bekend: opgestart in 2004 door o.a. Mark Zuckerberg heeft de sociale netwerksite inmiddels ca 1,5 miljard gebruikers wereldwijd. In Nederland zijn er 9,6 miljoen gebruikers, waarvan er bijna 7 miljoen dagelijks inloggen. Tijdens de workshop maak je een account en leer je de basis van Facebook. Ook als je al een account hebt, maar Facebook niet veel gebruikt, kun je je kennis bij deze workshop opfrissen.

Dinsdag 11 april,
Bibliotheek Castricum

LinkedInLinkedIn:

LinkedIn is het grootste zakelijke internationale online netwerk. Het is interessant voor bedrijven (kunnen vacatures plaatsen), recruiters en werkzoekenden. Tijdens de workshop maak je een account en leer je de basis van LinkedIn.

Maandag 17 april,
Bibliotheek Alkmaar de Mare

Gratis internetdienst waarmee gebruikers korte berichtjes van max. 140 tekens kunnen publiceren. Sociale netwerksite: je kunt op elkaar reageren en elkaar volgen. Twitter houdt het midden tussen chatten, sms’en en bloggen. Tijdens de workshop maak je een account en leer je de basis van Twitter.

Vrijdag 28 april,

Online winkelen:

Fysieke winkelketens vallen bij bosjes, online wordt er echter meer gewinkeld dan ooit. Hoe zit dat eigenlijk en waar moet ik op letten bij online winkelen? Welke rechten heb ik als consument?

Maandag 8 mei,

Online samenwerken:

Werken in de ‘cloud’, wat is dat en is het wat voor mij? Welke diensten zijn er allemaal? Tijdens de workshop maak je kennis met diverse clouddiensten en zet je de eerste stappen in online samenwerken.

Maandag 15 mei,
18.30-20.30 uur,
Bibliotheek Alkmaar Centrum

WhatsAppWhatsapp:

Hoe werkt de gratis berichtendienst en waar moet ik allemaal op letten als ik gebruik maak van deze dienst? Tijdens deze workshop installeer je Whatsapp op je smartphone en voer je wellicht je eerste gesprekken. Voor deze workshop heb je een smartphone nodig, geen laptop of tablet.

Maandag 22 mei,
Bibliotheek Alkmaar de Mare

Wat is Instagram? Al die foto’s, is dat iets voor mij? Tijdens deze workshop maak je een account en leer je de basis van Instagram.

Dinsdag 30 mei,
Bibliotheek Castricum

pinterestPinterest:

Hét uithangbord om je favoriete websites, foto’s, verzamelingen te delen. Tijdens deze workshop maak je een account en leer je de basis van Pinterest.

Maandag 12 juni,

Pixlr:

Hoe werkt dit gratis online fotobewerkingsprogramma? Tijdens deze workshop ga je met de basisbeginselen van Pixlr aan de gang.

Dinsdag 13 juni,
Bibliotheek Bergen

Workshop over de één-na-grootste zoekmachine op het internet. Wat is er te vinden en wat kan ik er zelf mee? Tijdens deze workshop creëer je je eigen kanaal, en leer je over abonnementen en favorieten. Neem je eigen films mee als je wilt!

Maandag 19 juni,

Prezi:

Ben je die saaie PowerPoints zat? Ga dan aan de slag met Prezi! Tijdens deze workshop leer je de basisbeginselen van Prezi.

Vrijdag 30 juni,