Digitale workshops

algemeen digitaalSchrijf je nu in voor de Digitale Workshops!

Deze Digitale Workshops zijn bedoeld als een eerste kennismaking met allerlei digitale onderwerpen en bestemd voor geïnteresseerde beginners die willen snuffelen aan de digitale wereld.

Elke workshop duurt twee uur en bestaat uit een korte introductie waarna je zelf aan de slag gaat met sociale netwerksites, auteursrecht, YouTube en online samenwerken en nog veel meer, onder leiding van een mediawijze bibliotheekmedewerker.

Je kunt je eigen laptop, tablet en/of smartphone meenemen, er staan ook computers in de bibliotheek ter beschikking.

De kosten: bibliotheekleden € 7,50, niet-leden € 10,00
Aanmelden via de agenda op de homepage.

Er kunnen maximaal 8 deelnemers per workshop meedoen, de workshop vindt doorgang bij minimaal 4 deelnemers.

De onderwerpen en data:

bloggerBloggen:

Deel je verhalen online via een blog. Wat is daar zo leuk aan?
Tijdens deze workshop leer je de basisstappen om zelf een blog te maken met Blogger en/of WordPress.

Donderdag 28 september

facebookFacebook:

Het verhaal van Facebook is inmiddels wel bekend: opgestart in 2004 door Mark Zuckerberg heeft de sociale netwerksite inmiddels ca 1,5 miljard gebruikers wereldwijd.
In Nederland zijn er 9,6 miljoen gebruikers, waarvan er bijna 7 miljoen dagelijks inloggen. Tijdens deze workshop maak je een eigen account en leer je de basis van Facebook.
Ook als je al een account hebt, maar Facebook niet veel gebruikt, kun je je kennis bij deze workshop opfrissen.
We kijken ook naar de privacy-instellingen, je bepaalt zelf wat je deelt!

vrijdag 6 oktober

gpsOntdek nieuwe fietsroutes met GPS

Files op de fietspaden! Fietsen is in Nederland een nationale hobby. Lekker in de frisse lucht en de prachtige natuur. Je kunt natuurlijk je vaste rondje gaan rijden,
maar het is ook leuk om eerst een mooie route uit te stippelen. Er zijn diverse navigatie applicaties waarmee je dit kunt doen. Tijdens deze workshop leer je hoe
deze applicaties werken, waarna je de omgeving opnieuw gaat ontdekken!

dinsdag 10 oktober
Bibliotheek Bergen

linkedInLinkedIn

LinkedIn is het grootste zakelijke internationale online netwerk. Het is interessant voor bedrijven, recruiters en werkzoekenden.
Tijdens de workshop maak je een account en leer je de basis van LinkedIn.

vrijdag 27 oktober

instagramInstagram

Foto's deel je op Instragram. Maar wat kan je er allemaal mee en waarom is het zo populair? Geef je foto een mooi filter en deel hem met je volgers.
Tijdens deze workshop maak je een account en leer je de basis van Instragram. Uiteraard komen ook de privacy-instellingen aan bod.

donderdag 9 november

pinterestPinterest

Een online prikbord voor jezelf én om te delen. Ga je verhuizen? maak een moodboard op Pinterest met alle foto's die je op internet verzamelt.
Hou je van handwerken? Verzamel foto's en ideeën op een inspiratiebord op Pinterest. Recepten, mode, biersoorten, snelle auto's, mooi boeken, alles kan je hier
verzamelen! Tijdens deze workshop maak je een account en leer je de basis van Pinterest.

vrijdag 10 november

pixlrFoto's bewerken met Pixlr

Pixlr is een gratis online fotobewerkingsprogramma met veel mogelijkheden. Je kunt hier veel meer mee dan lichter maken, scherpstellen of rode ogen verwijderen.
Tijdens deze workshop ga je met de basisbeginselen van Pixlr aan de slag.

Vrijdag 17 november