Leren, delen en creëren

Stadsambassade

Schermafbeelding 2016 06 23 om 12.18.21

”De Stadsambassade Alkmaar is een groeiende community van Alkmaarders die van elkaar leren en gezamenlijk bouwen aan een duurzame, zelfvoorzienende en sociale stad. Iedereen in Alkmaar die daar op één of andere manier mee bezig is, rekenen wij tot de stadmakers.”

Nederland is in transitie. Burgers vragen om verandering of zijn deze al aan het maken. De Stadsambassade Alkmaar brengt stadmakers - zowel ondernemende burgers als maatschappelijk betrokken ondernemers – bij elkaar om de huidige duurzame transitiebeweging te helpen versnellen.

Voor wie zijn wij er?

De Stadsambassade Alkmaar is er voor – meestal – kleinschalige duurzame initiatieven in de wijken, centrum of platteland die bijdragen aan de duurzaamheid en zelfvoorzienendheid van, en de sociale verbinding in, de stad. Veel initiatieven zijn creatief of sociaal gedreven door mensen die graag willen ‘doen’ maar daar ook ondersteuning bij zoeken en hun ideeën willen delen met anderen.

Wie zijn wij?

De actieve kern van de community bestaat uit een groep van enthousiaste Alkmaarse inwoners/ondernemers met een hart voor duurzaamheid die graag op zoek gaan naar duurzame verhalen in de stad en daar over publiceren.

Het team wordt gefaciliteerd door de Bibliotheek Kennemerwaard en mede financieel ondersteund via het Duurzaamheidsprogramma van de Gemeente Alkmaar.

Activiteiten van de Stadsambassade Alkmaar in 2017

Duurzame verhalen via www.stadsambassadealkmaar.nl

Op deze site worden Alkmaarse duurzame verhalen gepubliceerd. De site is onderdeel van het landelijk platform Steden in Transitie (Pakhuis de Zwijger). Op de website vind je … 

  1. Interviews met mensen die duurzaam leven of een mooi initiatief hebben opgezet
  2. Stadsberichten over bestaande of nieuwe duurzame en sociale initiatieven uit Alkmaar e.o..
  3. Informatie over events in Alkmaar

Actualiteit en events op https://www.facebook.com/stadsambassadealkmaar

Hier delen we alles wat actueel is zoals …

  • Artikelen op stedenintransitie.nl/alkmaar
  • Andere artikelen die gerelateerd zijn aan thema’s
  • Discussies over relevante onderwerpen
  • Oproepen
  • Events van de Stadsambassade en andere verduurzamers uit Alkmaar

Zelf verduurzamen in een nieuw project…

Binnenkort wordt (o.v.) een nieuw initiatief gelanceerd van de Stadsambassade Alkmaar. Een project waarbij de redactieleden van de Stadsambassade zelf gaan ontdekken hoe ze duurzamer kunnen leven. Zodra er meer bekend is, dan laten wij dat direct weten op onze Facebook pagina.

riccardo annandale 140624 3Workshopserie voor (startende) ondernemers of inwoners met een goed idee!

In totaal 8 workshops gericht op (startende) ondernemers in de regio Alkmaar? Na een succesvolle eerste editie organiseert de Stadsambassade Alkmaar wederom een serie workshops voor & door lokale stadsgenoten. Dankzij het succes van de eerste serie is het aanbod nu nog uitgebreider.

De komende acht maanden organiseert de Stadsambassade Alkmaar samen met Bibliotheek Kennemerwaard iedere maand een workshop. De workshopgevers zijn lokale Alkmaarders die succesvol en inspirerend zijn op hun vakgebied en een waardevol netwerk hebben in de stad. Middels co-creatieve workshops dragen zij hun vakkennis en ervaring graag over aan Alkmaarders die hun idee willen realiseren om de stad socialer of duurzamer willen maken. Deelnemers aan de workshops kunnen (startende) ondernemers zijn, vertegenwoordigers van maatschappelijke initiatieven en organisaties, actieve burgers, studenten etc.

De aftrap wordt gegeven door Maaike Boumans op dinsdagochtend 26 september a.s.. Zij leert je, op je eigen manier, om je project duurzaam te maken. Duurzaamheid is namelijk een ontzettend actueel onderwerp, iets wat de wereld nu nodig heeft, maar hoe verwerk je dit in je eigen project? Maaike is expert in strategische ontwikkeling en werkt wereldwijd als host en trainer. Een grote naam om de workshopserie mee te starten!

Bekijk hier alle workshops: http://workshops.stadsambassadealkmaar.nl/

Variëteit aan onderwerpen

Op de Facebookpagina van de Stadsambassade en op de website van Bibliotheek Kennemerwaard kun je zien wanneer de overige workshops plaatsvinden. Onder andere de onderwerpen Facebookmarketing, evenementenorganisatie & communitybuilding, en projectfinanciering komen nog aan de orde. Stuk voor stuk belangrijke onderwerpen om je kennis te vergroten en te leren wat er nodig is om jouw initiatief of bedrijf tot een succes te maken.

Lage kosten

Om de drempel tot deelname laag te houden, zijn ook de kosten voor de workshops vriendelijk, namelijk € 35 per keer incl. BTW. Daarbovenop krijg je korting wanneer je de serie van acht workshops in z’n geheel afneemt. In dat geval betaal je € 200, een besparing van € 80. Geef je op bij Stephan de Vilder via . Er is plaats voor maximaal 20 deelnemers per workshop.

Kijk voor meer informatie op: https://www.facebook.com/stadsambassadealkmaar

 Foto: Riccardo Annandale