CoderDojo junior

KinderMediaCafe

Er wordt steeds vaker gesproken over computational thinking en vaardigheden voor de toekomst. Maar wat is dat nu eigenlijk en hoe kun je daarmee aan de slag gaan?

Kinderen van nu groeien op in een veranderende wereld. Ze hebben in de toekomst andere vaardigheden nodig, omdat ook banen en technieken om ons heen veranderen. Dit noemen we de 21e eeuwse vaardigheden, leren samenwerken, creativiteit, probleemoplossend vermogen en computational thinking zijn daar een aantal van. Kinderen vanaf 9 jaar kunnen daarvoor terecht bij de Coderdojo, maar ook voor de jonge kinderen hebben we een leuke inloop: Coderdojo Junior!

Bij de Coderdojo Junior zijn kinderen van 4 tot ongeveer 9 jaar welkom om samen met hun ouders op ontdekking te gaan met de materialen van de bibliotheek. Spellen, robotjes en programmeerapps staan klaar om uitgetest te worden.

Nieuwsgierig? Kom dan samen naar CoderDojo junior en leer van alles over programmeren met de materialen van de bibliotheek.

Voor kinderen van 4-9 jaar onder begeleiding van hun ouders

Er zijn CoderDojo juniors in de volgende vestigingen:

Heerhugowaard, Alkmaar Centrum, Alkmaar De Mare, Alkmaar Overdie, Oudorp, De Rijp, Castricum, Limmen, Akersloot, Bergen, Schoorl.

Kijk voor alle actuele data in onze AGENDA

Ben je 9 jaar of ouder, kom dán naar de CoderDojo: www.coderdojo-kennemmerwaard.nl

zoe2