Internetcursus – 'Eerste hulp bij DigiD'

digisterker logoDe overheid gaat digitaal. U ook?

De overheid doet steeds meer via het internet en u kunt daar gebruik van maken. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, om werk zoeken of om het doorgeven van een verhuizing. Veel mensen weten dat niet of vinden het nog wat moeilijk. Daarom is er de speciale beginnerscursus ‘Werken met de elektronische overheid’.

Wilt u graag zelfstandig blijven en zelf uw zaken kunnen regelen? Dan is deze cursus echt iets voor u!

U leert hoe u handige informatie kunt vinden en hoe u iets moet aanvragen, bijvoorbeeld bij de gemeente. Ook krijgt u te zien wat de overheid allemaal al over u weet, zoals de opbouw van uw AOW. De overheid vraagt steeds vaker naar uw DigiD: uw digitale sleutel voor de overheid. In de cursus leert u hoe u DigiD kunt aanvragen en hoe u DigiD kunt gebruiken.
Ook komt de berichtenbox van de overheid aan bod.

De cursus duurt vier dagdelen. U maakt onder begeleiding en in een kleine groep van deelnemers gebruik van computers in de bibliotheek. De cursus is voor mensen die al wel een beetje met internet kunnen omgaan, en een e-mail adres hebben.

Reacties van eerdere deelnemers:
'De cursus bestond uit een kleine groep, dus er was veel aandacht voor persoonlijke vragen'
'Ik voel me veel zekerder als ik iets op een overheidswebsite moet doen'
'Perfect!'
'Rapportcijfer: 10'

Wij raden u dringend aan de cursus te volgen in uw eigen woonplaats, omdat een deel van de cursus daarop aangepast is.

Op dit moment zijn alle cursussen volgeboekt en ronden we dit seizoen af.

Vanaf september starten we weer met nieuwe cursussen in Alkmaar, Heerhugowaard, Bergen en Castricum. Indien u belangstelling heeft kunt u dit laten weten bij de klantenservice van de bibliotheek of een email sturen naar

Per cursus kunnen maximaal 8 mensen deelnemen.

Heeft u vragen?

Komt u dan naar de klantenservice van de betreffende bibliotheek of stuur een e-mail