Internetcursus – 'Eerste hulp bij DigiD'

digisterker logoDe overheid gaat digitaal. U ook?

De overheid doet steeds meer via het internet en u kunt daar gebruik van maken. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, om werk zoeken of om het doorgeven van een verhuizing. Veel mensen weten dat niet of vinden het nog wat moeilijk. Daarom is er de speciale beginnerscursus ‘Werken met de elektronische overheid’.

Wilt u graag zelfstandig blijven en zelf uw zaken kunnen regelen? Dan is deze cursus echt iets voor u!

U leert hoe u handige informatie kunt vinden en hoe u iets moet aanvragen, bijvoorbeeld bij de gemeente. Ook krijgt u te zien wat de overheid allemaal al over u weet, zoals de opbouw van uw AOW. De overheid vraagt steeds vaker naar uw DigiD: uw digitale sleutel voor de overheid. In de cursus leert u hoe u DigiD kunt aanvragen en hoe u DigiD kunt gebruiken.
Ook komt de berichtenbox van de overheid aan bod.

De cursus duurt vijf dagdelen en u kunt hier gratis aan deelnemen. U maakt onder begeleiding van gecertificiteerde docenten met een kleine groep deelnemers gebruik van computers in de bibliotheek. De cursus is voor mensen die al ervaring hebben met computers en internet. Je moet kunnen omgaan met toetsenbord en muis, en een e-mail adres hebben. Voor beginners bieden wij de cursus Klik & Tik aan.

U werkt met een up-to-date werkboek, voor dit boek vragen wij een bijdragen van € 10,00

Reacties van eerdere deelnemers:
'De cursus bestond uit een kleine groep, dus er was veel aandacht voor persoonlijke vragen'
'Ik voel me veel zekerder als ik iets op een overheidswebsite moet doen'
'Perfect!'
'Rapportcijfer: 10'

Wij raden u dringend aan de cursus te volgen in uw eigen woonplaats, omdat een deel van de cursus daarop aangepast is.

Nieuwe cursussen in 2019

Start donderdag 7 maart
Tijd: 9.30 tot 11.00 uur

Aanmelden Eerste hulp bij DigiD Alkmaar de Mare

Per cursus kunnen maximaal 8 mensen deelnemen.

Heeft u vragen of wilt u meedoen?

U kunt zich via bovenstaande links voor de desbtreffende activiteit inschrijven.

Ook kunt u zich inschrijven via de klantenservice van de betreffende bibliotheek of stuur een e-mail naar Caroline van Kuijk: