Internetcursus – 'Eerste hulp bij DigiD'

digisterker logoDe overheid gaat digitaal. U ook?

De overheid doet steeds meer via het internet en u kunt daar gebruik van maken. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, om werk zoeken of om het doorgeven van een verhuizing. Veel mensen weten dat niet of vinden het nog wat moeilijk. Daarom is er de speciale beginnerscursus ‘Werken met de elektronische overheid’.

Wilt u graag zelfstandig blijven en zelf uw zaken kunnen regelen? Dan is deze cursus echt iets voor u!

U leert hoe u handige informatie kunt vinden en hoe u iets moet aanvragen, bijvoorbeeld bij de gemeente. Ook krijgt u te zien wat de overheid allemaal al over u weet, zoals de opbouw van uw AOW. De overheid vraagt steeds vaker naar uw DigiD: uw digitale sleutel voor de overheid. In de cursus leert u hoe u DigiD kunt aanvragen en hoe u DigiD kunt gebruiken.
Ook komt de berichtenbox van de overheid aan bod.

De cursus duurt vier dagdelen en u kunt hier gratis aan deelnemen. U maakt onder begeleiding van gecertificiteerde docenten met een kleine groep deelnemers gebruik van computers in de bibliotheek. De cursus is voor mensen die al ervaring hebben met computers en internet. Je moet kunnen omgaan met toetsenbord en muis, en een e-mail adres hebben. Voor beginners bieden wij de cursus Klik & Tik aan.

U werkt met een up-to-date werkboek, voor dit boek vragen wij een bijdrage van € 10,00

Reacties van eerdere deelnemers:
'De cursus bestond uit een kleine groep, dus er was veel aandacht voor persoonlijke vragen'
'Ik voel me veel zekerder als ik iets op een overheidswebsite moet doen'
'Perfect!'
'Rapportcijfer: 10'

Wij raden u dringend aan de cursus te volgen in uw eigen woonplaats, omdat een deel van de cursus daarop aangepast is.

Nieuwe cursussen in 2019

Bibliotheek Bergen

Start donderdag 7 november
Tijd:  10.00 tot 11.30 uur

Bibliotheek Alkmaar Centrum

Start dinsdag 5 november
Tijd:  14.00 tot 15.30 uur

Bibliotheek Castricum

Start donderdag 7 november
Tijd:   9.30 tot 11.00 uur

Bibliotheek Heerhugowaard

Start dinsdag 29 oktober
Tijd:  10.00 tot 11.30 uur

Bibliotheek Alkmaar de Mare

Start dinsdag 15 oktober
Tijd: 10.00 tot 11.30 uur

Per cursus kunnen maximaal 8 mensen deelnemen.

Heeft u vragen of wilt u meedoen? Ga naar de AGENDA en kies de juiste locatie.

of via de klantenservice van de betreffende bibliotheek of stuur een e-mail naar Caroline van Kuijk: