E-books lenen

ebookskidsinbusE-books catalogus

Bij de bibliotheek kun je terecht voor de mooiste, spannendste en ontroerendste e-books. Per direct heb je de keuze uit een aanbod van bijna 10.000 digitale boeken die je kunt lezen op uw pc, tablet of e-reader.
Jouw bibliotheekabonnement geeft toegang tot het landelijke e-booksplatform.

Standaardpakket e-books

Het standaardpakket e-books maakt onderdeel uit van alle bibliotheekabonnementen van € 42,00 en hoger.
Dat betekent dat je niets extra hoeft te betalen om deze e-books te kunnen lezen. Je kunt steeds maximaal 10 e-books op uw boekenplank zetten voor maximaal 3 weken.

Voor abonnementen van € 21,00 tot € 42,00 per jaar geldt een maximum van 6 e-books per jaar.
Abonnementen onder de € 21,00 (zoals de chippas) hebben geen recht op het lenen van e-books.
Voor jeugdabonnement geldt onbeperkt jeugd e-books lenen tot C niveau en maximaal 6 'gewone' e-books per jaar.

Voor jongeren is het mogelijk over te stappen op een groot-abonnement van € 42,00 per jaar en voor 65+ leden is het mogelijk over te stappen op het groot-abonnement van € 55,00 per jaar om van het volledige pakket e-books gebruik te kunnen maken.

Hoe kan ik als bibliotheeklid e-books lenen?

Je begint met het aanmaken van een webaccount, rechtstboven op de website onlinebibliotheek.nl
Hiervoor heb je nodig een geldig bibliotheekabonnement (zie uitleg) en een e-mail adres.

Het lenen van e-books kan na het aanmaken van het account op 3 manieren

• Via een app
  • Online
  • Offline met een e-reader

App

Via het e-bookportal van de Bibliotheek kun je e-books toevoegen aan jouw boekenplank. Vervolgens kun je via de Bibliotheek app deze e-books offline lezen. Je ziet de boeken dus niet in de app Ibooks maar in de Bibliotheek app.

Download de app via Google Playstore of Appstore

Online lezen (streaming)

Met een pc, laptop of tablet kun je rechtstreeks e-books lenen op het ebooks platform van de bibliotheek. Een internetverbinding is voor deze methode een vereiste.

Offline lezen

Een geselecteerd aantal e-books is te downloaden en vervolgens offline op een e-reader te lezen. Bij elke boekbeschrijving zie je of je het e-book kan lezen op een e-reader.

Je kunt maximaal tien e-books per keer lenen voor een periode van drie weken. Na deze drie weken verdwijnen de e-books automatisch van uw boekenplank.

Veelgestelde vragen en handleiding

Omdat het lezen van e-books voor veel mensen nog geen gesneden koek is, is de pagina Hulp bij e-books een handige pagina. Op deze pagina vind je ook diverse handleidingen en stap-voor-stap filmpjes.

Mocht je er toch niet uitkomen of tegen een technisch probleem aanlopen, dan kun je uiteraard bij ons terecht. We helpen graag!

Je kunt terecht tijdens de spreekuren voor directe hulp of mail jouw vraag naar

ebooksman