E-books lenen

ebookskidsinbusE-books catalogus

U kunt bij de bibliotheek ook terecht voor de mooiste, spannendste en ontroerendste e-books. Per direct hebt u de keuze uit een aanbod van bijna 10.000 digitale boeken die u kunt lezen op uw pc, tablet of e-reader.
Uw bibliotheekabonnement biedt u toegang tot het landelijke e-booksplatform.

Standaardpakket e-books

Het standaardpakket e-books maakt onderdeel uit van alle bibliotheekabonnementen van € 42,00 en hoger.
Dat betekent dat u dus niet extra hoeft te betalen om deze e-books te kunnen lezen. U kunt steeds maximaal 10 e-books op uw boekenplank zetten voor maximaal 3 weken.

Voor abonnementen van € 21,00 tot € 42,00 per jaar geldt een maximum van 6 e-books per jaar.
Abonnementen onder de € 21,00 (zoals de chippas) hebben geen recht op het lenen van e-books.
Voor jeugdabonnementent geldt onbeperkt jeugd e-books lenen tot C niveau en maximaal 6 'gewone' e-books per jaar.

Voor jongeren is het mogelijk over te stappen op een groot-abonnement van € 42,00 per jaar en voor 65+ leden is het mogelijk over te stappen op het groot-abonnement van € 55,00 per jaar om van het volledige pakket e-books gebruik te kunnen maken.

Hoe kan ik als bibliotheeklid e-books lenen?

U begint met het aanmaken van een webaccount, rechtstboven op de website bibliotheek.nl
Hiervoor heeft u nodig een geldig bibliotheekabonnement (zie uitleg) en een e-mail adres.

Het lenen van e-books kan na het aanmaken van het account op 3 manieren

• Via een app
  • Online
  • Offline met een e-reader

App

Via het e-bookportal van de Bibliotheek kunt u e-books toevoegen aan uw boekenplank. Vervolgens kunt u via de Bibliotheek app deze e-books offline lezen. U ziet de boeken dus niet in de app Ibooks maar in de Bibliotheek app.

Download de app via Google Playstore of Appstore

Online lezen (streaming)

Met een pc, laptop of tablet kunt u rechtstreeks e-books lenen op het ebooks platform van de bibliotheek. Een internetverbinding is voor deze methode een vereiste.

Offline lezen

Een geselecteerd aantal e-books is te downloaden en vervolgens offline op een e-reader te lezen. Deze mogelijkheid staat bij het betreffende e-book aangegeven. Deze e-books staan onder een apart kopje op de site (Geschikt voor e-reader).

U kunt maximaal tien e-books per keer lenen voor een periode van drie weken. Na deze drie weken verdwijnen de e-books automatisch van uw boekenplank.

Veelgestelde vragen en handleiding

Omdat het lezen van e-books voor veel mensen nog geen gesneden koek is, hebben we een overzicht gemaakt van de meestgestelde vragen en antwoorden. Op deze pagina vindt u ook diverse handleidingen en stap-voor-stap filmpjes.

Mocht u er toch niet uitkomen of tegen een technisch probleem aanlopen, dan kunt u uiteraard bij ons terecht. We helpen u graag!

U kunt terecht op de spreekuren voor directe hulp of mail uw vraag naar

ebooksman