Direct naar de inhoud

Leesoffensief Noord-Holland

Lezen is leuk!

Speel de escape game 'De plaag van de Boekenwurm'

 

In deze escape game hebben we te maken met een enorme plaag van Boekenwormen! Deze wormen eten de bladzijdes uit onze boeken op. Dit is natuurlijk een ramp voor alle papieren boeken in Nederland! Maar er is een oplossing. Weet jij deze te vinden? Speel de game, zoek mee en maak kans op een leuke prijs. Meedoen is gratis!

Ben jij gek op boeken, wil je leuke boekentips of gewoon meer weten over ons? Volg ons op Intagram. Tag @leesoffensiefnh tijdens jouw favoriete leesmoment of toon ons jouw favoriete boek. Vinden we leuk!

@leesoffensiefnh

De plaag van de boekenwurm

Weet jij de oplossing?

Ben je uitgespeeld en heb je de oplossing gevonden? Stuur dan voor uiterlijk 9 mei de oplossing naar ons toe. Op woensdag 12 mei wordt de winnaar persoonlijk op de hoogte gebracht. 

Stuur jouw oplossing in

Initiatief van het Leesoffensief Noord-Holland

Uit onderzoek van de zogeheten PISA-studie, blijkt dat de leesvaardigheid van leerlingen afneemt. Inmiddels betekent dit dat één op de vijf jongeren ‘laaggeletterd’ dreigt te worden. Dit mag en kan niet gebeuren. Vanuit deze gedachte zijn verschillende partijen bij elkaar gekomen met als doel de leesmotivatie bij kinderen en jongeren te vergroten. Want lezen is leuk, mits je het juiste boek in handen hebt.

Door het spelen van de online escape game komen de kinderen in aanraking met verschillende soorten genres. In aanraking komen met een diversiteit aan boeken is essentieel om te ontdekken dat er voor iedereen een boek te vinden is.

De online escape game is een eerste uitkomst uit de samenwerking tussen verschillende partners die betrokken zijn bij alles wat met lezen te maken heeft in de regio Noord-Holland. De escape game is een pilot. In de toekomst kun je meer acties van ons verwachten. Wij gaan voor gemotiveerde lezers!

 

Leesoffensief Noord-Holland is een initiatief van De Activiteit en Bibliotheek Kennemerwaard in samenwerking met boekhandel Plukker, Stumpel, docenten van Pabo Inholland en leerkrachten van de onderwijs organisatie SAKS