Website voorlezen

Leren, delen en creëren

Leeskringen

Lezen is leuker in een leeskring. Je kunt je interesse in literatuur en schrijvers delen met anderen. Deelnemers aan een leeskring zijn enthousiaste lezers die regelmatig bij elkaar komen om gezamenlijk een boek te bespreken.

De bibliotheek

Daarom ondersteunt de bibliotheek leeskringen door van één boek meerdere exemplaren te leveren. Op deze manier kunnen meer mensen tegelijk hetzelfde boek lezen. De beschikbare boeken staan, met een korte beschrijving, vermeld op een speciale boekenlijst. Deze lijst is gevarieerd samengesteld en bevat zowel actuele titels als klassieken. Elke leeskring heeft nu eenmaal haar eigen ideeën, haar eigen traditie en haar eigen wensen. De boekenlijst wordt regelmatig vernieuwd en uitgebreid. De Boekenlijst voor leeskringen 2016-2017 kunt u hier inzien.

Een leeskring kan aangeven welke boeken zij wil lenen. Het Reserveringsformulier [Adobe PDF] waarop u kunt aangeven welke titels u wilt lenen, kunt u hier downloaden en afdrukken. Men krijgt bericht wanneer de gevraagde boeken gereed staan. De boeken worden aangeleverd in een koffer die tevens een informatiemap over de auteur bevat.

Lid worden van een leeskring?

Wilt u samen met anderen een leeskring beginnen of wilt u zich aansluiten bij een leeskring? Neem dan contact op met de bibliotheek.