leeskring

Lezen is nog leuker in een leesclub. Je kunt je interesse in literatuur en schrijvers delen met anderen. Deelnemers aan een leesclub zijn enthousiaste lezers die regelmatig bij elkaar komen om gezamenlijk een boek te bespreken.

 

Samen lezen is nog leuker

Daarom ondersteunt de bibliotheek leesclubs door van één boek meerdere exemplaren te leveren via de leesclubservice. Op deze manier kunnen meer mensen tegelijk hetzelfde boek lezen. De beschikbare boeken staan, met een korte beschrijving, vermeld op een speciale boekenlijst. Deze lijst is gevarieerd samengesteld en bevat zowel actuele titels als klassieken. Elke leeskring heeft nu eenmaal haar eigen ideeën, haar eigen traditie en haar eigen wensen. De boekenlijst wordt jaarlijks vernieuwd en uitgebreid.

> Bekijk de Boekenlijst voor leeskringen 2022/2023 [PDF]

Kies de titels - nieuw via mijnleesclub.nl

Deelnemers van een leesclub kunnen als groep aangeven welke boeken zij willen lenen. Dit kan via mijnleesclub.nl zeer eenvoudig online. Deze nieuwe website is een samenwerking van leesclubs uit vier provincies. Met deze website kan elke leesclub:

  • Eenvoudig boektitels zoeken en selecteren;
  • Direct zelf een titel reserveren voor een bepaalde beschikbare periode;
  • De bestelde boekenpakketten ophalen en retourneren bij de bibliotheek;
  • Beoordelingen geven en inzien per elke gelezen titel.

> Titels uitzoeken - naar mijnleesclub.nl

Kosten deelname leesclub

Je hoeft voor deelname aan een leesclub geen lid van de bibliotheek te zijn. Het bedrag dat een leesclub betaalt aan de bibliotheek voor de leesclubservice is €145,00 per jaar. In een leesclub die uit 7 deelnemers bestaat betaal je per deelnemer €20,72 per jaar, dat is ongeveer de prijs van één boek. 

Downloads 

> Tips - Hoe zet ik een leesclub op [PDF]

> Tips - Om een leesclub leuk en levendig te houden [PDF]

Lid worden van een leesclub?

Samen met anderen een leeskring beginnen of wil je aansluiten bij een bestaande leeskring? Neem dan contact op met de bibliotheek, via  of vul onderstaand formulier in. 

Persoonsgegevens