Direct naar de inhoud

Tijdens de Kinderboekenweek gaan we terug in de tijd. Ontdek het verleden van 30 september t/m 11 oktober tijdens de Kinderboekenweek 2020. Er is genoeg te ontdekken in de bibliotheek, kom ook!

 

Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt. Lees spannende verhalen over ridders, verplaats je in oorlogstijd of kom van alles te weten over de Oudheid. Je hebt geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken. Je verkent de werelden uit het verleden door het lezen van boeken. Ontdek het verleden tijdens de Kinderboekenweek!

Doe mee met de Kinderboekenweek!

Landelijke opening Kinderboekenweek (digitaal) - 30 september

Woensdag 30 september om 10.00 uur openen Kinderboekenweekauteur Arend van Dam en Prentenboekmaker Mylo Freeman de Kinderboekenweek. Alle kinderen kunnen live meekijken! Het programma, met aandacht voor verschillende auteurs van de Kinderboekenweek, en het optreden van Kinderen voor Kinderen, is te zien op www.kinderboekenweek.nl of via facebookpagina van de kinderboekenweek. Kijk en dans je mee?  

VideoLab Timetravel Airlines

Met de speciale vlucht van Timetravel Airlines gaan we terug in de tijd.
De voltallige bemanning van Bibliotheek Kennemerwaard nodigt je uit voor een tijdreis langs werelden uit het verleden. Van de watersnoodramp in 1953 tot de tijd van de eerste mensen in de prehistorie. Bekijk onze VideoLab video en vlieg de geschiedenis in!

Ben jij leerkracht op een basisschool? Bekijk dan ook de lesstips van onze consulenten. Zij schreven deze speciaal voor de Kinderboekenweek 2020.

Tijdreizen! Doe-boekje - 30 september t/m 11 oktober

Doe & Lees dwars door de tijd met het speciale Kinderboekenweek Doe-boekje. Haal het boekje ‘Tijdreizen’ op bij jouw bibliotheek in de buurt en ga op expeditie door de tijd. Speel het spel ‘Tijd reis je wijs’ in de bibliotheek of thuis.
Het Doe-boekje is voor kinderen van 8 – 12 jaar en staat boordevol leuke opdrachten. Op = op.

Hadden de Grieken al raketten? (speurtocht) - 30 september t/m 11 oktober

Zoek de raketstickers in de bibliotheek en ontdek tijdens deze speurtocht leuke weetjes over techniek door de eeuwen heen. Aanmelden is niet nodig.
Vestigingen Heerhugowaard Centrum en Heerhugowaard De Noord, Alkmaar Centrum, Alkmaar De Mare, Castricum, Akersloot, Limmen en Bergen. 

Voor de meeste activiteiten vragen we je om je aan te melden

 

Ben je nog geen lid? 

Tot 18 jaar is het lidmaatschap gratis! Schrijf je in als lid tijdens de Kinderboekenweek. Je betaalt geen inschrijfkosten en je krijgt de Kinderboekenweekkrant. Er zijn duizenden leuke, spannende, grappige, mooie en ontroerende boeken geschreven waarin je teruggaat in de tijd. Voor elk kind zit er wel een geschikt boek tussen. Alleen hoe vind je die boeken in dat grote aanbod? Speciaal voor de kinderen is er de Kinderboekenweekkrant maar ouders mogen ook stiekem meelezen!

 

Dans ook mee met Kinderen voor Kinderen - En toen?