Jongeren

15-18 jaar

BoekenTrip - gratis lezen en luisteren via de app

boeken trip

Met Boek ’n Trip ga je op boekentrip met de online Bibliotheek-app. Van 1 juli tot en met 31 augustus heeft iedereen tot 18 jaar gratis toegang tot de app en kun je e-books en luisterboeken lenen. 

Boek 'n Trip - ga online op boekentrip

Boek ’n Trip komt eraan! Met deze zomeractie van Jeugdbibliotheek.nl beleven kinderen en jongeren tot 18 jaar de mooiste verhalen tijdens de zomervakantie. Gewoon op een telefoon of tablet. Je downloadt de leukste lees- en luisterboeken met de gratis online Bibliotheek-app. Ook als je nog géén lid bent van de bieb. Met een speciaal account leen je 10 e-books en 10 luisterboeken met een leentermijn van 3 weken per boek. Maak een online Bibliotheek account aan, en je kan op boekentrip!

Eenvoudig lezen en luisteren

Om kinderen en jongeren op weg te helpen in de online Bibliotheek-app staan er van 1 juli tot en met 31 augustus zomerse boekentips klaar voor de verschillende leeftijdsgroepen. Onderweg in de auto luisteren naar de boeken van John Green? Of vanuit de luie strandstoel op digitaal avontuur met De regels van Floor? Met de boekenselectie vinden ze eenvoudig geschikte boeken om te lezen of naar te luisteren.

> Bekijk hier de tips voor e-books en luisterboeken | 12 tot 18 jaar

 

Doorlezen in de zomer

Dit jaar zijn de zorgen over leesvaardigheid van kinderen en jongeren extra groot vanwege de schoolsluitingen. Kinderen hebben dit schooljaar minder leeskilometers gemaakt, zowel op school als thuis. Het doorlezen in de zomervakantie is daarom extra belangrijk. Met de zomeractie stimuleert Jeugdbibliotheek.nl kinderen en jongeren om ook tijdens de zomervakantie te blijven lezen. 
Bekijk alle informatie en tips over Boek 'n Trip op de website van de online Bibliotheek

057115 KoninklijkeBibliotheek BoekEenTrip Facebook header 2 15 18

Download de online Bibliotheek-app