Jongeren

15-18 jaar

Doe de niveautest

 

Alle boeken zijn ingedeeld op leesniveau. Weet jij nog niet welk niveau je hebt? Doe de niveautest en binnen een paar minuten weet je het!

 

Kies een boek

 

Weet je je leesniveau? Dan kun je nu een boek kiezen. Je kunt filteren op genre en thema. Maar ook op luisterboek of e-book. Veel succes en leesplezier!

Lezen voor school

 

Zoek je een leesboek voor school? "Lezen voor de lijst" helpt je een boek te kiezen dat bij je past. Neem voor meer info een kijkje op deze pagina.

 

Stel je vraag

Heb jij een vraag waar je niet uit komt? Of twijfel je aan de antwoorden die je zelf gevonden hebt? Mail je vraag naar .

Wij zijn gespecialiseerd in het selecteren van informatie en kunnen je betrouwbare bronnen en instanties aanraden.

 

Lees meer over Stel je vraag

Luisterboeken

 

Wel zin in de mooiste verhalen maar niet in het lezen van een boek? Probeer dan eens een luisterboek uit de LuisterBieb. Je kunt de app gratis downloaden voor je smartphone en tablet.

 

Boeken lezen op je mobiel

 

Veel boeken zijn ook beschikbaar als e-book. E-books kun je direct op je telefoon of tablet lezen. Ze raken nooit uitgeleend en je hoeft ze niet terug te brengen. Lekker makkelijk!

 

Happy Homework huiswerkbegeleiding

In samenwerking met Happy Homework wordt professionele huiswerkbegeleiding in de Bibliotheek aangeboden. Happy Homework geeft huiswerkbegeleiding, taal- en rekentraining en citotraining aan basisschoolleerlingen en huiswerkbegeleiding en bijles aan leerlingen van het voortgezet onderwijs.

Maatschappelijke stage - geef je op!

Heb je de opdracht om voor school een maatschappelijke stage te lopen? Natuurlijk kan dat ook bij de bibliotheek!