Jeugd

0-6 jaar

Nationale Voorleesdagen 2020

 

Tijdens de Nationale Voorleesdagen staat in de bibliotheken van Kennemerwaard alles in het teken van voorlezen en prentenboeken voor peuters en kleuters. Er zijn fantastische  workshops en voorstellingen en we lezen voor uit het prentenboek van het jaar Moppereend, van Joyce Dunbar en Petr Horáček. Ken jij Moppereend al? Dit dier gaat van mopperig naar  extreem chagrijnig. De andere dieren, die haar juist proberen op te vrolijken door te vragen of ze met hen wil meedoen, worden uiteindelijk allemaal aangestoken door het gechagrijn van eend. Ondertussen wordt het donderwolkje boven moppereend groter en groter tot... 

Nog geen lid?

Tijdens de Nationale Voorleesdagen worden kinderen tussen de 0 en 6 jaar oud gratis lid van Bibliotheek Kennemerwaard. Zij betalen geen inschrijfkosten. Ook ontvangen zij het  vingerpoppetje Moppereend. Ben je al wel lid en bezoek je één van onze Nationale Voorleesdagen activiteiten? Ook dan ontvang je een vingerpoppetje (zoland de voorraad strekt).

 

Agenda Nationale Voorleesdagen 2020

Klik op een item in de agenda voor meer informatie en/of om te reserveren.

Extra tip: PeuterVestival  - TAQA Theater De Vest, Alkmaar 

Op woensdag 22 januari kunnen kleuters en peuters naar het leuke festival in De Vest: het PeuterVestival. Zij komen die dag in het theater, waarvan de foyer is veranderd in een creatieve Prentenboekenstad, vol bekende figuren uit de vele prachtige prentenboeken die ons land rijk is. Ook kunnen zij tijdens Het Kleurfeest samen met andere kinderen werken aan één grote tekening. Alles op de klanten van een gitarist! Natuurlijk zijn er ook spannende voorstellingen te zien. Vpor en na de voorstellingen kunnen de kinderen uitgebreid spelen in de Prentenboekenstad. 

Lees meer over het PeuterVestival op de website van TAQA Theater De Vest, Alkmaar