0-6 jaar

#9 BoekStartcoach Boekentips voor de zomer | augustus

zomerzee

Het is zomervakantie! Lees deze zomer heerlijk buiten aan je kindje voor uit de leukste boeken. Hieronder drie zomerse boekentips voor baby, dreumes en peuter.

nijntje
Mijn schuifboekje, de tuin – Nathalie Choux

Wie woont er onder de grond en wat gebruikt het meisje in haar groentetuin? Hardkartonnen prentenboek met eenvoudige, vrolijk gekleurde afbeeldingen. Met schuif- en draaielementen. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Dit boekje direct reserveren? Dat kan via onze catalogus (hostedwise.nl)

zomerzeeNarwal waar ben je? - Ingela P. Arrhenius

Waar heeft de octopus zich verstopt? En waar is toch het zeepaardje, en kijk eens achter het flapje of je het kindje kunt vinden? Hardkartonnen prentenboek met eenvoudige, vrolijk gekleurde afbeeldingen en vilten flapjes. Vanaf ca. 1 jaar.

Dit boekje direct reserveren? Dat kan via onze  catalogus (hostedwise.nl)

Sammie gaat kamperen – Anita BijsterboschLuukenLotje

Poes Sammie gaat voor het eerst kamperen. Natuurlijk mag knuffel Job ook mee. Samen met Molly zet Sammie de tent op. Dan spelen ze in het zwembad met nieuwe vrienden en ’s avonds maken ze een kampvuur. Wat is kamperen leuk! Vanaf ca. 2 jaar.

Dit boekje direct reserveren? Dat kan via onze  catalogus (hostedwise.nl)

Al deze boeken, en nog veel meer, kun je reserveren bij Bibliotheek Kennemerwaard
Zodra er een boek voor je klaarstaat krijg je een mail dat het boek opgehaald kan worden. Bekijk hier de openingstijden van de dichtstbijzijndebibliotheek.

BiebStart

Iedere week organiseert Bibliotheek KennemerwaardBiebStart ochtenden! In Alkmaar Centrum, Alkmaar De Mare, Castricum en Heerhugowaard. Kinderen van 0 t/m 4 jaar en hun (groot)ouders kunnen tijdens deze ochtenden luisteren naar een verhaal en een liedje.  De ochtenden zijn gratis te bezoeken. Volg ons ook op Facebook: BiebStart | Facebook

Aanmelden is wel nodig: Bekijk alle BiebStart data hier en meld je aan.

De Jeugdtas

Voorlezen is niet alleen leuk maar ook belangrijk voor de taalontwikkeling. Vind je het lastig om zelf boekjes uit te zoeken? Wij doen het graag voor je! Vul het aanvraagformulierin en wij zorgen dat er een Jeugdtas, vol met prentenboeken voor je klaarstaat. Natuurlijk kun je ook telefonisch een tas aanvragenDe tas staat de eerstvolgende openingsdag voor je klaar in de vestiging die jij hebt aangegeven. Ga naar het aanvraagformulier voor de Voorleestas.

Heb je een vraag voor de BoekStartCoach over (voor)lezen?

Kijk dan op www.bknw.nl/boekstartcoachof mail naar BoekStartCoach logo