0-6 jaar

#8 BoekStartcoach boekentip - Boekentips voor de zomer

zomerzee

Het is bijna zomervakantie. Lees de hele zomer voor uit de leukste zomerboeken. We geven drie leuke boekentips voor de warme dagen. Fijne zomer!

nijntje
Nijntje tovert kleuren – Dick Bruna

Nijntje is aan het vliegeren, speelt op het strand en laat haar speelgoed zien. Een badboekje waarvan enkele delen van kleur veranderen door contact met het water. Vanaf ca. 6 maanden.

Dit boekje direct reserveren? Dat kan via onze catalogus (hostedwise.nl)

zomerzeeZomerzee – Liesbet Slegers

Een jongetje gaat in de zomer een dagje naar zee. Hij laat zien wat je daar allemaal voor leuke dingen kunt doen. Vanaf ca. 1 jaar.

Dit boekje direct reserveren? Dat kan via onze catalogus (hostedwise.nl)

Luuk en Lotje. Het is zomer – Ruth WielockxLuukenLotje

Het is zomer en Luuk en Lotje spelen heerlijk in de tuin. De tweeling smeert zich eerst goed in met zonnebrandcrème. Dan gaan ze schommelen, spelen in de zandbak en spetteren in het zwembadje.  Vanaf ca. 2,5 jaar.

Dit boekje direct reserveren? Dat kan via onze  catalogus (hostedwise.nl)

Al deze boeken, en nog veel meer, kun je reserveren bij Bibliotheek Kennemerwaard
Zodra er een boek voor je klaarstaat krijg je een mail dat het boek opgehaald kan worden. Bekijk hier de openingstijden van de dichtstbijzijndebibliotheek.

BiebStart

Iedere week organiseert Bibliotheek KennemerwaardBiebStart ochtenden! In Alkmaar Centrum, Alkmaar De Mare, Castricum en Heerhugowaard. Kinderen van 0 t/m 4 jaar en hun (groot)ouders kunnen tijdens deze ochtenden luisteren naar een verhaal en een liedje.  De ochtenden zijn gratis te bezoeken. Volg ons ook op Facebook: BiebStart | Facebook

Aanmelden is wel nodig: Bekijk alle BiebStart data hier en meld je aan.

De Jeugdtas

Voorlezen is niet alleen leuk maar ook belangrijk voor de taalontwikkeling. Vind je het lastig om zelf boekjes uit te zoeken? Wij doen het graag voor je! Vul het aanvraagformulierin en wij zorgen dat er een Jeugdtas, vol met prentenboeken voor je klaarstaat. Natuurlijk kun je ook telefonisch een tas aanvragenDe tas staat de eerstvolgende openingsdag voor je klaar in de vestiging die jij hebt aangegeven. Ga naar het aanvraagformulier voor de Voorleestas.

Heb je een vraag voor de BoekStartCoach over (voor)lezen?

Kijk dan op www.bknw.nl/boekstartcoachof mail naar BoekStartCoach logo