0-6 jaar

#6 BoekStartcoach boekentip - Boekentips mei 2021

Nijntje

Nijntje, lief klein konijntje....

Dick Bruna heeft meerdere Nijntje boeken geschreven. Wij zetten er een aantal in de spotlight.

Nijntje tnijntje tovert kleurenovert kleuren, Dick Bruna

Nijntje is aan het vliegeren, speelt op het strand en laat haar speelgoed zien. Een badboekje, waarvan enkele delen van kleur veranderen door contact met water. Vanaf ca. 6 maanden.

Nijntje – opstaan en kleertjes aanopstaan en kleertjes aan, Dick Bruna

Als Nijntje wakker wordt, gaat ze eerst in bad. Ze wil naar buiten, maar wat moet ze eerst nog doen?Vanaf ca. 1 jaar.

Nijntje aannijntje aanwijsboekwijsboek, Dick Bruna

Kun jij de vogelverschrikker, het brood en de aardbei aanwijzen? En herken je ook Nijntje en haar vriendjes en familie? Vanaf ca. 2 jaar.

Boeken over Nijntje kun je reserveren bij Bibliotheek Kennemerwaard. Zodra er een boek voor je klaarstaat krijg je een mail dat het boek opgehaald kan worden tijdens de uren van de afhaalbieb. https://www.bibliotheekkennemerwaard.nl/jeugd-en-jongeren/0-6-jaar

De Jeugdtas

Voorlezen is niet alleen leuk maar ook belangrijk voor de taalontwikkeling. Omdat je momenteel zelf geen prentenboeken kunt uitzoeken in de bibliotheek, doen wij dat voor je! Vul het aanvraagformulier in en wij zorgen dat er een Jeugdtas, vol met prentenboeken, voor je klaarstaat. Natuurlijk kun je ook telefonisch een tas aanvragenDe tas staat de eerstvolgende openingsdag voor je klaar in de vestiging die jij hebt aangegeven. Ga naar het aanvraagformulier voor de Voorleestas.

Heb je een vraag voor de BoekStartCoach over (voor)lezen?

Kijk dan op www.bknw.nl/boekstartcoachof mail naar BoekStartCoach logo