Jeugd

0-6 jaar

#5 BoekStartcoach boekentip - Boekentips april 2021  

Luuk en Lotje

Het is lente! De bloemen staan in bloei, de vogels fluiten en buiten is er veel te ontdekken. Hier kun je ook over (voor)lezen in een aantal leuke kinderboeken. 

 

Luuk en Lotje, het is Pasen! – Ruth Wielockx 

Een vrolijk en herkenbaar verhaal over Pasen. Voor iedereen die van de paashaas, eitjes rapen en chocolade houdt. Vanaf 3 jaar. Het is Pasen! Luuk en Lotje verkleden zich en nemen een mandje mee naar de boerderij van boer Teun. Ze gaan eieren rapen. Ze zoeken in de wei tussen de lammetjes en in het kippenhok bij de kuikentjes. Zoek je mee? 

Het boek kun je reserveren bij Bibliotheek Kennemerwaard. Zodra het boek voor je klaarstaatkrijg je een mail dat het boek opgehaald kan worden tijdens de uren van de afhaalservice.

Het verhaal van Luuk en Lotje kun je ook bekijken en beluisteren via de voorleeshoek.  
Ben je lid van de bibliotheek? Met je pasnummer kun je gratis inloggen op de voorleeshoek

 

We hebben er een geitje bij! – Marjet Huiberts

geitje bijOp de kinderboerderij is een nieuwe bewoner geboren. Vóór Mik het babygeitje heeft gevonden moet hij langs alle andere kinderboerderijdieren, die elk op hun eigen manier uiting geven aan hun blijdschap over de geboorte van het nieuwe geitje 

 Bekijk het verhaaltje via bereslim

 Ben je lid van de bibliotheek? Met je pasnummer kun je gratis inloggen bij Bereslim.Bij Bereslim zijn een aantal boeken ook in andere talen te vinden.

 

 

De Voorleestas

Voorlezen is niet alleen leuk maar ook belangrijk voor de taalontwikkeling. Omdat je momenteel zelf geen prentenboeken kunt uitzoeken in de bibliotheek, doen wij dat voor je! Vul het aanvraagformulier in en wij zorgen dat er een Voorleestas, vol met prentenboeken, voor je klaarstaat. Natuurlijk kun je ook telefonisch een tas aanvragenDe tas staat de eerstvolgende openingsdag voor je klaar in de vestiging die jij hebt aangegeven. Ga naar het aanvraagformulier voor de Voorleestas.

 

Heb je een vraag voor de BoekStartCoach over (voor)lezen? 

Mail naar BoekStartCoach logo