0-6 jaar

#12 BoekStartcoach Boekentips voor januari 2022 | De Nationale Voorleesdagen 2022

Vos gaat een stukje rijden

Voorlezen maakt je leuker! Of je nu voor het slapen gaan een mooi verhaal voorleest of  overdag samen een prentenboek bekijkt,
er worden herinneringen voor het leven gemaakt. Daarnaast heeft voorlezen een positief effect op
woordenschat, spelling en verhaalbegrip.

Tijdens De Nationale Voorleesdagengaat erextra aandacht naar het boek:

Vos gaat een stukje rijden, van Susanne Strasser (Uitgeverij Hoogland & van Klaveren).

Het is een mooi boek met een eenvoudig verhaal over een vos die zo van zijn rit geniet dat hij niet doorheeft dat er een heleboel dieren met hem meerijden totdat….

Om samen met je kind extra te genieten van dit verhaal heeft Mizzemos kinderliedjes 3 prachtige liedjes geschreven om gezellig mee te zingen. Luister ze hier en zing met ons mee!

Kijk ook samen naar het stop-motion filmpje van Vos gaat een stukje rijden.

Wanneer je tijdens De Nationale Voorleesdagen je kind gratis lid maakt van de Bibliotheek ontvang je, zolang de voorraad strekt, het knuffeltje van Maar eerst ving ik een monster. Dit is het prentenboek van het jaar 2022, van Tjibbe Veldkamp.  Wil je weten wat we in de Bibliotheek organiseren tijdens deze feestelijke dagen, bekijk dan onze agenda.

We zien je graag in onze Bibliotheek!

Doe mee!

Lees jij ook thuis voor? Deel jouw voorleesliefde tijdens De Nationale Voorleesdagen op de sociale media met #biebkennemerwaard, @boekstartindekinderopvang, @voorleesdagen, en

#voorlezenmaaktjeleuker.

Heb je een vraag voor de BoekStartCoach over (voor)lezen?

Mail naar BoekStartCoach logo