Jeugd

0-6 jaar

#10 BoekStartcoach Boekentips voor oktober 2021 | Kinderboekenweek

Olli

Van 6 t/m 17 oktoberis de Kinderboekenweek van 2021met het thema''Worden wat je wil''Hieronder drie leuke boekentips voor peuters die aansluiten bij de Kinderboekenweek.


beroepen
Rik en de beroepen– Liesbet Slegers

Rik maakt kennis met allerlei beroepen, zoals de kapper, piloot en astronaut. Zijn poes Sam heeft zich op elke pagina verstopt. Prentenboek met elf zoekplaten. 
Vanaf ca. 3 jaar.

 

 

 

 

brandweermannetjeHet brandweermannetje – Marianne Busser

Een brandweerman laat zien wat hij nog meer doet behalve branden blussen, zoals een fiets uit de sloot hijsen of een omgewaaide boom van het dak halen. Vierkant hardkartonnen prentenboek met eenvoudige illustraties in heldere kleuren en tekst op rijm. Vanaf ca. 2,5 jaar.aar.

Dit boekje direct reserveren? Dat kan via onze  catalogus (hostedwise.nl)

 

 

Olli wordt later... – Diederikje Bo ollie

Wat zal olifantje Olli later worden? Misschien politieagent, of clown of brandweerman? En wat gebeurt er met Olli als hij niet kan kiezen? 
Vanaf ca. 3 jaar.

Dit boekje direct reserveren? Dat kan via onze  catalogus (hostedwise.nl)

 

 

 

Al deze boeken, en nog veel meer, kun je reserveren bij Bibliotheek Kennemerwaard
Zodra er een boek voor je klaarstaat krijg je een mail dat het boek opgehaald kan worden. Bekijk hier de openingstijden van de dichtstbijzijndebibliotheek.

BiebStartenBiebStart+

Iedere week organiseert Bibliotheek KennemerwaardBiebStarten BiebStartochtenden in Alkmaar Centrum, Alkmaar De Mare, Castricum en Heerhugowaard. 
Kinderen van 0 t/m 4 jaar (BiebStart) en kinderen van 4 t/m 6 jaar (BiebStart+) kunnen tijdens deze ochtenden met hun (groot)ouders luisteren naar een verhaal en een liedje. De ochtenden zijn gratis te bezoeken. 

> Bekijk alle BiebStart data hier

 

Volg BiebStart ook op Facebook: BiebStart | Facebook

 

Heb je een vraag voor de BoekStartCoach over (voor)lezen? 

Kijk dan op www.bknw.nl/boekstartcoachof mail naar BoekStartCoach logo