Ondersteuning voor docenten

voor docenten

De kennis van onze medewerkers wordt steeds vaker erkend. Zij kunnen op verschillende momenten informatie overdragen aan medewerkers van onderwijsinstellingen. Benieuwd welke scholing wij voor leerkrachten aanbieden? 

 

Digidoe – Online leerprogramma voor docenten

Digidoe.online is een online omgeving waarin docenten uit het VO zelfstandig en inhoudelijk kennismaken met 10 onderwerpen en diensten gerelateerd aan mediawijsheid en sociale media voor en door jongeren. Docenten starten met deze cursus tijdens een startbijeenkomst, waar wordt uitgelegd hoe zij kunnen inloggen op de site om de ‘Dingen’ te doorlopen. Er wordt kennis gemaakt met de trainer die op afstand meekijkt en reageert op de reacties op de ontdekoefeningen.

De cursus Digidoe bestaat uit 10 digitale lessen en 2 fysieke bijeenkomsten. Op een afgeschermde website staan de verschillende oefeningen overzichtelijk gepresenteerd. Ieder onderwerp bevat een inleidende tekst, een beknopte uitleg, verdiepingsstof (inclusief links naar websites en publicaties) en een aantal ontdekoefeningen. De cursist gaat aan de hand van deze informatie met het onderwerp aan de slag en ontdekt zelfstandig de genoemde websites en diensten.

Zodra een oefening is voltooid, schrijft de cursist in het reactieveld onder de tekst kort wat de bevindingen zijn en hoe de nieuw opgedane kennis direct in de (onderwijs)praktijk kan worden toegepast. Waar nodig en gewenst reageert de trainer op je reactie.

Na afloop van de 10 Dingen vindt een eindbijeenkomst plaats als afsluiting van de training. Wat zijn de ervaringen van de cursist en de groep en hoe kan het geleerde wordt ingezet in de praktijk? Tijdens deze bijeenkomst ontvangt de cursist het Certificaat Digidoe Online.

 

Themabijeenkomst

Een specialist uit het VO team kan bij u op school een inspirerende bijeenkomst organiseren. Voorbeelden van onderwerpen zijn: social media, sexting of grooming. Andere onderwerpen die op school spelen zijn natuurlijk ook een optie. Neem gerust contact met ons op om te kijken wat de bibliotheek voor jouw school kan betekenen. 

 

Bezoek PrutsHub

Bibliotheek Heerhugowaard heeft op de derde verdieping een 'prutshub', waar belangstellenden langs kunnen komen om te 'prutsen' met een 3D-printer, verschillende robotjes, iPads en andere materialen om uit te proberen. Soms worden er ook activiteiten georganiseerd, zoals een monsterworkshop of 3D ontwerpen.

Docenten zijn van harte welkom om hier programmeermateriaal uit te proberen, maak je hiervoor wel even een afspraak? ()