Bibliotheek Kennemerwaard | voortgezet onderwijs

De invloed van hedendaagse (digitale) media is groot en bepaalt mede het wereldbeeld en het zelfbeeld van de jongeren waar het educatieteam VO mee werkt. De inhoud van die media wordt niet enkel meer gemaakt door gecontroleerde bureaus voorzien van een redactie, maar jongeren produceren ook zelf content via digitale en sociale media. Om daar vakkundig en verantwoord mee om te kunnen gaan biedt de bibliotheek verschillende lessen, diensten en (cultuur)projecten aan die in de bibliotheek of op school kunnen plaatsvinden.

Op deze website vindt u een greep uit het ruime aanbod van Bibliotheek Kennemerwaard.  

Op welke gebieden kunnen wij ondersteunen?

Op het gebied van mediaprogramma's, leesbevordering, erfgoedprojecten, ondersteuning bij profielwerkstukken, lidmaatschapsacties voor leerlingen, schrijversbezoeken of burgerschapsprojecten kan Bibliotheek Kennemerwaard optreden als partner. 

Team educatie vo

Alle lessen en projecten worden gegeven of begeleid door een team van professionele educatiemedewerkers van de bibliotheek. Dit team is gespecialiseerd in de doelgroep en hun onderwerpen en hebben allen verschillende didactische trainingen achter de rug.

Bibliotheek Kennemerwaard verzorgt het bibliotheekwerk in de gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum en Heerhugowaard. De bibliotheek stelt zich tot doel hét kenniscentrum en dé inspiratiebron te zijn op het gebied van taal, lezen en leesplezier voor jeugd en jongeren, hun ouders en leerkrachten. Voor de middelbare scholen in deze regio heeft de bibliotheek een apart team van educatiemedewerkers in dienst, die gezamenlijk circa 250 lessen per jaar verzorgen voor in totaal zo’n 5.000 leerlingen.