Aanbod BSO

BiebWijzer Educatie

Groepsbezoek in de groep

Lezen en Taal

Uiteraard kan een consulent ook op bezoek in de groep komen. Er zijn diverse mogelijkheden.

KOS (online) lessen

Diverse werkvormen, van Kraak de code tot Black Stories.

€ 70,- | wisselend

Boekenbende leesclub

Leesclub voor kinderen van groep 6-8. Kinderen lezen de boeken thuis en op de groep. Tijdens de boekenbende bijeenkomsten bespreken we de boeken. Er is aandacht voor persoonlijke voorkeuren en we besteden aandacht aan het 'clubgevoel'. In overleg met BSO wordt bepaald hoe vaak de boekenbende bij elkaar komt.

Offerte | Minimaal 2 bijeenkomsten

Leesavontuur

Boeken en verhalen een plek geven op de bso

Na een hele dag letters op school, ook nog lezen op de bso? Bibliotheek Kennemerwaard gelooft dat het kan. Leesconsulenten gaan samen met de scholen en de pedagogisch medewerkers, het leesplezier op de bso een impuls geven. Dit gebeurt op een speelse manier, bijvoorbeeld met de boekensushi. Hierdoor moeten boeken een vaste plek krijgen op de bso. Onder het motto ‘hoe meer, hoe beter’ gaan we kinderen van zeven tot en met twaalf jaar uitdagen ook na schooltijd te lezen. Hoe meer leeskilometers, hoe beter de leesvaardigheid, hoe leuker kinderen lezen vinden en hoe groter hun woordenschat.

Offerte | 10 weken

Theaterlezen

Lees samen een kort verhaal, met ieder je eigen rol! | Doelgroep: Middenbouw/Bovenbouw

Wat gaan we doen?

Toneellezen/theaterlezen is leuk voor iedereen: jong en oud en goede en minder goede lezers. Twee (of meer) lezers kiezen een personage en lezen de teksten hardop voor. Eigenlijk voeren de lezers samen een toneelstukje op, maar dan vooral met hun stem! Zonder podium en materialen. Theaterlezen is goed voor het lezen met begrip en intonatie.

Offerte | 4 weken

Les(sen) op maat

Lezen is belangrijk. Niet alleen om plezier te beleven aan verhalen maar ook om kennis te krijgen en je in te leven in het leven van andere kinderen. Omdat er tijdens de Corona-schoolsluiting niet veel samen gelezen kon worden, bedachten wij een speciaal na-schools programma, waarbij we regelmatig gebruik maken van de challenges uit filmpjes van de BiebBoys, www.biebboys.nl

Gevarieerd lezen met plezier staat voorop. Er worden veel doe-activiteiten rondom boeken, teksten en verhalen aangeboden.

Offerte| Ontwikkeling/uitvoer

Interesse? Of meer weten?

Mail jouw gegevens naar . Eén van onze collega's neemt dan z.s.m. contact op.