Aanbod BSO

BiebWijzer Educatie

Computational Thinking - programmeren en meer

digitale geletterdheid

Computational thinking is één van de onderdelen van het geheel Digitale Geletterdheid. Het betekent dat je jezelf de vraag stelt hoe een probleem opgelost kan worden door middel van ICT. Ook wel probleemoplossend denken of digitale logica genoemd.

De computer is een verlengstuk van ons leven en leerlingen moeten voorbereid worden op (toekomstige) banen, waarbij IT niet weg te denken valt. Bibliotheek Kennemerwaard biedt twee thema's van computational thinking aan:

1. Programmeren (off- en online)

2. Digitale data (Maak kennis met algoritmes, herken patronen en analyseer de invloed van data)

Botje Bij

Voor groep 1 t/m 4 bieden we een workshop Botje Bij. De kinderen gaan aan de gang met Bee Bot en Blue Bot: simpele robots met een paar knoppen waarmee de eerste stappen op programmeergebied gezet worden. Door verschillende opdrachten uit te voeren worden oorzaak en gevolg op een speelse manier duidelijk. Een workshop duurt maximaal 2,5 uur.

€ 110,- | 2,5 uur

Lego WeDo

Voor groep 5 en 6 hebben we de workshop Lego WeDo. Er wordt niet alleen gebouwd met Lego, het bouwwerk kan vervolgens ook geprogrammeerd worden. Problemen oplossen, oorzaak en gevolg en samenwerken staan hier centraal. Volg de bouwschema’s in de app of bouw zelf iets en probeer het te programmeren. Een workshop duurt maximaal 2,5 uur.

€ 110,- | 2,5 uur

Scratch

Voor groep 7 en 8 bieden we een serie van 3 workshops à 2 uur. Scratch is een online programma waar via allerlei online projecten en opdrachten kinderen aan de gang kunnen met hun eigen games, verhalen en nog veel meer. Alle principes van programmeren komen aan bod, evenals de eigen creativiteit.

€ 270,- |  3 weken van 2 uur

Programmeren serie lessen

Daarnaast bieden we een serie aan van 5 programmeerlessen op locatie. Tijdens deze lessen maken de kinderen kennis met verschillende robots (Dash, Botzees) en programmeermaterialen (Lego WeDo, Lego Spike Essential en/of Prime, Matatalab) waarin alle aspecten van programmeren aan de orde komen. Samenwerken en problemen oplossen staan centraal. Er kunnen minimaal 7 kinderen en maximaal 12 kinderen aan deze serie meedoen.

€ 500,- | 5 weken

Programmeercircuit eenmalig

Het eenmalige programmeercircuit duurt 1,5 uur en kan zowel in de bibliotheek (PrutsHub) als op locatie uitgevoerd worden. De kinderen maken kennis met allerlei robots en programmeermaterialen.

€ 70,- | 1,5 uur

Interesse? Of meer weten?

Aangezien we verschillende robots en programmeermaterialen beschikbaar hebben, gaan we graag met je in gesprek over de mogelijkheden: ga je bijvoorbeeld liever aan de gang met Lego Spike Essential of Prime i.p.v. WeDo, neem dan contact met ons op via .