Basisonderwijs

De bibliotheek helpt bij leesbevordering, digitale geletterdheid en 21e eeuwse vaardigheden.

Online workshop - Gedicht in beeld

Ken jij de prachtige Plintposters waarbij gedicht en beeld één zijn?
Wil jij leren en ervaren hoe je dat zelf ook kunt creëren en hoe je deze werkwijze ook kunt toepassen in jouw eigen klas? Dan is de online workshop ‘Gedicht in beeld’ iets voor jou.

In deze twee uur durende online workshop stroop je je mouwen op en ga je zelf ervaren hoe je een mooi beeld kunt creëren bij een gedicht én hoe je dit kunt toepassen in jouw klas (groep 4 t/m 8).
Er is ruimte om vragen te stellen en met een camera gericht op de handen laten de docenten zien hoe je bepaalde technieken zelf kunt uitvoeren en krijg je allerlei praktische tips en suggesties.

De workshop is op 8 juni 2021.

Even voorstellen - innerbeeld

Wij zijn Pieter Klomp en Bernou Karten: beeldend docenten, creative counselors, kunstenaars. In samenwerking met Bibliotheek Kennemerwaard bieden wij als creatief bedrijf ‘innerbeeld’ een unieke online creatieve training aan voor leraren van de basisschool. Ervaar op een praktische manier het bijzondere en zo bij jonge leerling horende belang van leerbevordering door spelend en beeldend bezig te zijn!.. In deze training nemen wij een gedicht als uitgangspunt. Dit online event geeft u tools om zowel online als ook in de klas leerlingen te kunnen begeleiden. Op een ongedwongen manier kan er gewerkt worden met materialen die iedereen thuis heeft en mee aan de slag kan. Op voorhand krijgt een ieder die deze training volgt, een tasje met materialen die hiervoor nodig zijn. Dit kan te zijner tijd opgehaald worden in Bibliotheek Kennemerwaard locatie Alkmaar Centrum. We werken met natuurlijke materialen, met technieken als sjabloneren, tekentechnieken en collagetechnieken.

Doe mee en laat je leerlingen in deze woelige tijden iets proeven wat bij hen hoort: spelend leren!..

Met vriendelijke groet,

Pieter Klomp en Bernou Karten
www.innerbeeld.nl

Als je deze workshop hebt gevolgd weet je hoe je jouw leerlingen kunt helpen bij het opbouwen van een beeld bij een gedicht.

Deze werkwijze is uitvoerbaar met leerlingen uit groep 4 t/m 8 en zorgt voor een verbinding tussen lezen, schrijven en tekenen!

Datum: dinsdag 8 juni 2021 15.30 tot 17.30 uur

Locatie: online via Microsoft Teams

Kosten: 50 euro per persoon (inclusief een tas met materialen)

Voor wie: leerkrachten primair onderwijs (Het lesidee is in te zetten in groep 4 t/m 8.)

Deelnemers: Bij een deelname van 7 personen gaat de workshop door. Wees er snel bij want vol is vol.

Aanmelden: voor 27 april 2021 aanmelden

Wil je dit niet missen? Meld je dan alvast aan.

Aanmelden kan tot 27 april door je aan te melden via de aanmeldpagina.