Basisonderwijs

De bibliotheek helpt bij leesbevordering, digitale geletterdheid en 21e eeuwse vaardigheden.

Nationale Voorleesdagen inspiratiesessie - 18 januari 2022

Naar aanleiding van het prentenboek van het jaar: Maar eerst ving ik een monster, ga je aan de slag met de werkwijze: De stevige taalbasis door herhaald voorlezen!

Een stevige taalbasis door herhaald voorlezen
Van begrijpend kijken, naar begrijpend luisteren, naar begrijpend lezen

Veel scholen worstelen met het begrijpend leesonderwijs. Een stevige taalbasis door herhaald voorlezen legt een basis voor dit begrijpend lezen door aan de slag te gaan met begrijpend kijken en luisteren in de groepen 1 tot en met 4.

Door een prentenboek meerdere keren op een steeds iets andere manier aan te bieden, leren kinderen steeds beter het verhaal te begrijpen. Of dat saai is? Zeker niet!

Een stevige taalbasis door herhaald voorlezen
"Er is zeker sprake van meerwaarde. De kinderen begrijpen een verhaal veel beter en ze vinden het leuk om mee te praten en mee te doen. Leuk om de verschillende manieren te zien die je kunt inzetten tijdens het herhaald voorlezen."
Leerkracht van groep 4 over het inzetten van herhaald voorlezen bij het boek 'Dokter Vos' van Daan Remmerts de Vries

Door gebruik te maken van elementen van Close reading, Lezen met verhaalbegrip en interactief voorlezen, hebben we een aanpak ontwikkeld die past bij alle kinderen en aansluit bij de aanpak van boekstart in de kinderopvang (0-4 jaar).

Naar aanleiding van het prentenboek van het jaar: Maar eerst ving ik een monster van Tjibbe Veldkamp &Kees de Boer, nemen wij je graag mee in de werkwijze van: De stevige taalbasis door herhaald voorlezen!

Leerkrachten en leescoördinatoren primair onderwijs

Woensdag 18 januari 2022 van 19.30 - 21.00 uur
Inloop vanaf 19.20 uur

Locatie

Bibliotheek Kennemerwaard - Alkmaar de MareLaan van Straatsburg 2,1826BZ Alkmaar

Kosten

De kosten voor deze workshop zijn € 15,- per deelnemer. Een deelname van minimaal 7 personen is vereist. Bij voldoende aanmeldingen gaat de workshop door.

Wil je deelnemen aan deze workshop? Meld je dan alvast aan.

Aanmelden kan via de aanmeldpagina.
Uiterlijke aanmelddatum: 24 december 2021.De factuur ontvangen je ongeveer een maand na de workshop.
Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus zorg dat je er tijdig bij bent.

Aanmelden collega's

Collega's die ook willen meedoen? Stuur de link door en laat deze persoon zichzelf aanmelden.

Vragen?

Heb je nog vragen, neem dan contact op met