Direct naar de inhoud

Basisonderwijs

De bibliotheek helpt bij leesbevordering, digitale geletterdheid en 21e eeuwse vaardigheden.

Nascholingsbijeenkomst voor leescoördinatoren en andere leesbevorderaars 

Netwerken

Twee keer per jaar organiseren wij een nascholingsbijeenkomst voor leerkrachten in het algemeen en leescoördinatoren in het bijzonder om de leesbevorderingskennis up to date te houden. Een ieder die werkt aan leesbevordering met de doelgroep van 4-12 jaar kan hierbij aansluiten. Samen gaan we voor het leesplezier van alle kinderen!

De eerstvolgende netwerkbijeenkomst is op 16 september 2020. Voor deze bijeenkomst wordt een gastspreker uitgenodigd die ons meeneemt in de wereld van leesbevordering en illustraties. 

 

De kracht van lezen … en tekenen!

Tijdens de nascholingsbijeenkomst Open Boek op woensdag 16 september 2020 gaan we aan de slag met lezen en beelden.

Je doet inzichten op over hoe je creativiteit, in de vorm van tekenen, kunt inzetten bij de verwerking van een boek en het behandelen van thema’s.

Want wat ís het belang van beeld en creativiteit eigenlijk? En wat is het effect daarvan op het leren bij kinderen?

Je eigen fantasie wordt geprikkeld waardoor je die inspiratie ook makkelijker kunt overbrengen bij je leerlingen. Want daar waar de tekst ruimte geeft, start de fantasie van de tekenaar. Maar hoe doe je dat? In de workshop krijg je handreikingen om eenheid te creëren in een creatieve opdracht en doe je het inzicht op dat de kracht van tekenen verder reikt dan een ‘knutselopdracht’.

Er worden illustratietechnieken geboden die snel, makkelijk, te integreren zijn binnen het onderwijs.

Voor je eigen houvast wordt er gewerkt met hand-outs die als inspiratie gebruikt kunnen worden met je eigen leerlingen.

We gaan daadwerkelijk aan de slag met tekenmateriaal dus trek kleren aan die vies mogen worden en laat je inspireren door de creativiteit van Bernou Karten en Pieter Klomp.

 

Datum: 16 september 2020 van 15.00 tot 17.00 uur

Locatie: Bibliotheek Alkmaar Centrum

Kosten: 15 euro per persoon

 

Wil je dit niet missen? Meld je dan alvast aan.

Aanmelden kan tot 31 augustus 2020 door een e-mail te sturen naar  

Vermeld in de e-mail je naam, schoolnaam en 'Nascholingsbijeenkomst Open Boek 16 september 2020'. Voeg ook de naam én het e-mailadres toe van de persoon aan wie de factuur gestuurd kan worden. De factuur ontvangen jullie ongeveer een maand na de bijeenkomst.