Basisonderwijs

De bibliotheek helpt bij leesbevordering, digitale geletterdheid en 21e eeuwse vaardigheden.

Inspiratiebijeenkomst voor leesbevorderaars - 20 april 2022

Open Boek

Tijdens deze bijeenkomst bieden we een inkijkje in de inspiratiesessie 'Een stevige taalbasis door voorlezen'.

Twee keer per jaar organiseren wij een inspiratiebijeenkomst - voor leerkrachten in het algemeen en leescoördinatoren in het bijzonder - om de leesbevorderingskennis up to date te houden. Een ieder die werkt aan leesbevordering met de doelgroep 4-12 jaar kan hierbij aansluiten. Samen gaan we voor het leesplezier van alle kinderen!

Scholen worstelen met het begrijpend leesonderwijs
Een stevige taalbasis door herhaald voorlezen legt een basis voor dit begrijpend lezen door aan de slag te gaan met begrijpend kijken en luisteren in de groepen 1 tot en met 4.
De werkwijze wordt toegelicht aan de hand van een prentenboek. De werkwijze is inzetbaar in groep 1 t/m 4. Tijdens de bijeenkomst delen we ook handvatten en tips voor gebruik in groep 5 t/m 8.

Door gebruik te maken van elementen van Close reading, Lezen met verhaalbegrip en interactief voorlezen, hebben we een aanpak ontwikkeld die past bij alle kinderen. Tijdens de bijeenkomst van 20 april bieden we een inkijkje in de inspiratiesessie 'Een stevige taalbasis door voorlezen'.

Leerkrachten en leescoördinatoren primair onderwijs

Woensdag 20 april 2022 van 15.00-17.00 uur
Inloop vanaf 14.50 uur

Locatie

Bibliotheek Kennemerwaard - Alkmaar de MareLaan van Straatsburg 2,1826BZ Alkmaar

Kosten

De kosten voor deze workshop zijn € 15,- per deelnemer. Een deelname van minimaal 7 personen is vereist. Bij voldoende aanmeldingen gaat de workshop door.

Wil je deelnemen aan deze workshop? Meld je dan alvast aan.

Aanmelden kan via de aanmeldpagina.
Uiterlijke aanmelddatum: 6 april 2022.
Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus zorg dat je er tijdig bij bent.

De factuur ontvangen je ongeveer een maand na de workshop.

Aanmelden collega's

Collega's die ook willen meedoen? Stuur de link door en laat deze persoon zichzelf aanmelden.

Vragen?

Heb je nog vragen, neem dan contact op met .