Direct naar de inhoud

Basisonderwijs

De bibliotheek helpt bij leesbevordering, digitale geletterdheid en 21e eeuwse vaardigheden.

Cursus Open Boek verplaatst naar september 2021

Open Boek

In verband met de Coronamaatregelen en het herzien van het handboek en de cursus Open Boek is de cursus van januari 2021 verplaatst naar september 2021.

Te zijner tijd volgt meer informatie op deze website. 


Heeft het Nederlandse onderwijs weinig aandacht voor lezen? Niet met een leescoördinator op school die de cursus Open Boek heeft gevolgd!

Een leescoördinator die de Cursus Open Boek heeft gevolgd zorgt ervoor dat leesbevordering goed op de kaart wordt gezet binnen de school. Het profiel van de leescoördinator en de onderwerpen; jeugdliteratuur, werkvormen rondom kinderboeken en het maken van een jaarplan staan centraal tijdens deze cursus.

 

De herziene cursus bestaat uit 5 bijeenkomsten en een certificaatuitreiking.

Richtprijs voor de cursus: € 475,- per deelnemer. De maaltijden (soep en brood), de cursusmap, het handboek en een prentenboek zijn bij de prijs inbegrepen.

Een deelname van minimaal 7 cursisten is vereist. Bij voldoende aanmeldingen gaat de cursus van start.

Nascholingsbijeenkomst 

Twee keer per jaar organiseren wij een nascholingsbijeenkomst voor leerkrachten in het algemeen en leescoördinatoren in het bijzonder om de leesbevorderingskennis up to date te houden. Een ieder die werkt aan leesbevordering met de doelgroep 4-12 jaar kan hierbij aansluiten. Samen gaan we voor het leesplezier van alle kinderen!

Tijdens deze bijeenkomst staat 'De kracht van lezen... en burgerschap' centraal.

Meer informatie over deze bijeenkomst volgt te zijner tijd. 

Specialist Jeugdliteratuur in het basisonderwijs

Heb je de Cursus Open Boek gevolgd of werk je in het basisonderwijs als leerkracht en wil je meer halen uit jeugdliteratuur?

Inholland biedt de opleiding tot Specialist Jeugdliteratuur in het basisonderwijs aan. Na het volgen van deze opleiding ben je in staat met boeken functioneel en effectief aan te sluiten bij leerinhouden en vaardigheden in het basisonderwijs. Bekijk de opleiding op inholland.nl