Direct naar de inhoud

Basisonderwijs

De bibliotheek helpt bij leesbevordering, digitale geletterdheid en 21e eeuwse vaardigheden.

Kinderboekenweek 2020

Onder het motto ‘En toen?’ gaan we van 30 september t/m 11 oktober tijdens de Kinderboekenweek terug in de tijd. Je hebt geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken, want je ontdekt werelden van vroeger in de boeken van nu!

 

De landelijke opening Kinderboekenweek

In de ochtend van 30 september openen Kinderboekenweekauteur Arend van Dam en Prentenboekmaker Mylo Freeman de Kinderboekenweek. Alle kinderen kunnen live meekijken. Het programma, met aandacht voor verschillende auteurs van de Kinderboekenweek, en het optreden van Kinderen voor Kinderen, wordt middels livestream beschikbaar gesteld.

Tijdzappen in de bibliotheek

Kom je liever met je groep naar de bibliotheek? Dan Tijdzappen we met groep 5 en 6 terug naar de tijd van het inpolderen van de Beemster en andere inpolderingen in Noord-Holland. Na afloop krijgen de kinderen een prachtig werkboekje mee over de 10 tijdvakken uit de Canon ‘De Beemster’ inclusief een leespasje. Voor elk gelezen boek verdienen zij een sticker voor op dit pasje. Bij een volle pas mogen ze een cadeautje halen in de bibliotheek. Aanmelden via  

Videolab Tijdreizen - met bijbehorende lesstof

Tijdens een speciale vlucht van Timetravel Airlines gaan we terug in de tijd. De voltallige bemanning van Bibliotheek Kennemerwaard nodigt je uit voor een tijdreis langs werelden uit het verleden. Van de watersnoodramp in 1953 tot de tijd van de eerste mensen in de prehistorie. Bekijk de video en vlieg de geschiedenis in!

 

Lesstof Kinderboekenweek groep 1 & 2  (Opa's & Oma's)

Lesstof Kinderboekenweek groep 3 & 4  (Ridders & Jonkvrouwen)

Lesstof Kinderboekenweek groep 5 & 6  (De watersnoodramp)

Lesstof Kinderboekenweek groep 7 & 8  (Oorlog Nederlands-Indië)