Basisonderwijs

De bibliotheek helpt bij leesbevordering, digitale geletterdheid en 21e eeuwse vaardigheden.

Bezoek aan de bibliotheek

Bibliotheek bezoek

Tijdelijk niet uitvoerbaar. Uiteraard kun je nog steeds met je klas langskomen in één van onze vestigingen voor een leuk en leerzaam groepsbezoek.

Groep 1/ 2 - Letterdief

Ontmoet onze letterdief. Wat stopt hij nu in zijn rugzak?  Met welke letters gaat hij ervandoor? Met behulp van de prachtige platen uit het boek Alfabet van Charlotte Dematons gaan de kinderen verschillende opdrachten doen. 

Groep 3 - Speuren naar letters

Vanaf januari kunnen de kinderen uit groep 3 Speuren naar letters in de bibliotheek. We lezen een boek voor waarin de tekeningen ontbreken maar waarin wel een heleboel letters in verschillende vormen staan.We gaan speuren naar de letters die ze in de klas geleerd hebben en maken van die letters net als in het boek de meest bizarrewoorden. 

Groep 4 - Dichten met de Grumpel

Kom samen met uw leerlingen Dichten met de Grumpel. Leerlingen maken een ontdekkingsreis rondom verschillende gedichten. Naast het begrijpend luisteren naar gedichten gaan ze gedichten voordragen, lezen en schrijven. 

Groep 5/6 - Tijdzappen

We Tijdzappen de kinderen naar de tijd van de inpoldering van Noord- Holland. Dit bezoek kan tijdens de Kinderboekenweek maar ook later in het schooljaar. 
Kom je met je groep naar de bibliotheek tijdens de Kinderboekenweek? Dan Tijdzappen we met groep 5 en 6 terug naar de tijd van het inpolderen van de Beemster en andere inpolderingen in Noord-Holland. Na afloop krijgen de kinderen een prachtig werkboekje mee over de 10 tijdvakken uit de Canon ‘De Beemster’ inclusief een leespasje. Voor elk gelezen boek verdienen zij een sticker voor op dit pasje. Bij een volle pas mogen ze een cadeautje halen in de Bibliotheek. Aanmelden kan per mail via .

Groep 5 t/m 8

Tijdens dit bezoek wordt het programma Find it! geïntroduceerd. Met het programma Find it leren kinderen welke informatie betrouwbaar is, waar ze informatie kunnen vinden en hoe ze er in hun eigen woorden een werkstuk mee kunnen maken. Na dit bezoek kan de leerkracht in de klas met 5 lessen Find it de kinderen verder begeleiden bij het maken van een werkstuk. 

 

Meer informatie of aanmelden kan via