Basisonderwijs

De bibliotheek helpt bij leesbevordering, digitale geletterdheid en 21e eeuwse vaardigheden.

Themaworkshop

themaworkshop

Medio februari weer mogelijk. Bibliotheek Kennemerwaard kan diverse workshops geven voor leerkrachten. Voorbeelden van workshops zijn: boekpromotie, begrijpend lezen, mediatools, informatievaardigheden en programmeren.

 

Boekpromotie

Leesvaardigheid begint bij leesplezier. Hoe kun je als leerkracht boeken op verschillende manieren promoten zodat de kinderen niet kunnen wachten om verder te lezen? En welke boeken kies je voor in de klas? Welke rol is er voor de kinderen zelf weggelegd? Kortom: leer verschillende originele manieren om kinderen te enthousiasmeren om te gaan lezen.

Begrijpend lezen

Wat is er naast de methode mogelijk om het begrip van de kinderen over de gelezen tekst te verbeteren? Je leert welke teksten en boeken geschikt zijn om te gebruiken bij het begrijpend lezen en op welke manier je de kinderen hierbij begeleidt.

Mediatools

Het is belangrijk om zelf bij te zijn op het gebied van nieuwe media om de leerlingen te kunnen begrijpen en handvatten aan te reiken voor het mediagebruik. En welke mediatools zijn geschikt voor gebruik in de klas? Wij laten het je zelf ervaren en leren.

Informatievaardigheden

Er is nog nooit zoveel informatie beschikbaar geweest als nu. Maar dat maakt het zoeken naar de goede informatie wel extra moeilijk. Het is belangrijk dat de kinderen worden uitgerust met goede zoekvaardigheden zodat zij kritisch en bewust kunnen zoeken naar de juiste informatie en feit en fake van elkaar kunnen onderscheiden. Tijdens deze workshop leer je op welke manieren je de kinderen hierbij kunt begeleiden en ontdek je creatieve manieren om de gevonden informatie te laten verwerken.

Programmeren

Programmeren leert kinderen creëren in plaats van consumeren. Ze doen vaardigheden op (21e eeuwse vaardigheden) waarvan ze in elk toekomstig beroep profijt hebben. Je ervaart hands-on wat er zoal op de markt beschikbaar is en welke tools je kunt gebruiken. We geven voorbeelden hoe je dit dan in je onderwijs kunt integreren en geven aan hoe je een leerlijn zou kunnen ontwikkelen.

 

Meer weten? Neem contact op via .