Basisonderwijs

De bibliotheek helpt bij leesbevordering, digitale geletterdheid en 21e eeuwse vaardigheden.

"Boek" op Bezoek

Boek op bezoek
Rosanne op bezoek in de klas

Tijdelijk niet uitvoerbaar. Vooroordelen: iedereen heeft er wel eens mee te maken. Maar juist als je met elkaar in gesprek gaat en eerlijk bent, ontvang je veel begrip en ontstaan er mooie ontmoetingen.

 

We gaan met de leerlingen van groep  5 in gesprek over allerlei verschillen tussen mensen onderling. We kijken naar foto’s van oude mensen, baby’s, zieke mensen, mensen uit andere culturen. Samen maken we een collage.

Dit wordt de voorbereiding van een ontmoeting met Rosanne Botman. Volgens haar is het hebben van een handicap nog vaak taboe. Maar door hard te werken en positief in het leven te staan, hoef je je niet te laten beperken vindt ze. Rosanne laat dit zien in haar vlogs.

We sluiten het project af met een les over wat de kinderen hebben geleerd. Hebben de gesprekken met elkaar en de ontmoeting met Rosanne er voor gezorgd dat onze ideeën zijn veranderd?

Boek op Bezoek is geïnspireerd op het bibliotheekprogramma Human Library https://www.thehumanlibrary.nl/   Bibliotheek Kennemerwaard organiseert dit al een paar jaar met veel succes.