Basisonderwijs

De bibliotheek helpt bij leesbevordering, digitale geletterdheid en 21e eeuwse vaardigheden.

 

Er zijn tal van mogelijkheden om onze dienstverlening in te zetten voor jouw school. Wij hebben expertise op de gebieden leesbevordering, digitale geletterdheid, 21e eeuwse vaardigheden, talentontwikkeling, filosoferen, burgerschap en duurzaamheid. Op deze pagina tonen we een aantal voorbeelden van onze activiteiten en projecten.

Ook voor jouw school kunnen we een aanbod op maat vast stellen. Interesse? Neem dan contact op via  om jullie wensen te bespreken. 

Level UP!

Level UP! is een lessenreeks voor groep 5/6 over bewust en positief gamen. In samenwerking met AZ.

Lees meer

De School Draait Door

Tijdelijk niet uitvoerbaar. Hoe kun je met beeld manipuleren en hoe werkt de tv wereld eigenlijk? De bovenbouw leerlingen maken zelf een aflevering van De School Draait Door.

Lees meer

Verhalenlab

Tijdelijk niet uitvoerbaar. Ieder kind kan verhalen maken, alleen de manier waarop verschilt. Natuurlijk hoort schrijven in dit rijtje thuis, maar het kan ook anders...

Lees meer

Coding Kennemerwaard on tour

Wil je de kinderen in je klas eens kennis laten maken met verschillende programmeertools? Dan regelen we dat!

Lees meer

Boekpromotie

Wij komen graag langs om verschillende voorbeelden te geven zodat de kinderen (of jij als leerkracht) op een originele manier een favoriet boek kunnen tonen.

Lees meer

Scoor een Boek!

Een speler van AZ spoort de kinderen aan om boeken te scoren tijdens Scoor een Boek! Tijdens de aftrap, de rust en het fluitsignaal wordt de klas bezocht door de bibliotheekconsulent. Via videoboodschappen worden de kinderen aangemoedigd door een speler van AZ.

Lees meer

"Boek" op Bezoek

Tijdelijk niet uitvoerbaar. Vooroordelen: iedereen heeft er wel eens mee te maken. Maar juist als je met elkaar in gesprek gaat en eerlijk bent, ontvang je veel begrip en ontstaan er mooie ontmoetingen.

Lees meer

Veilig puberen

In de lessen van veilig puberen gaat het om veiligheid, beeldvorming en jezelf mogen zijnMaar ook sexting en grooming komen aan bod. 

Lees meer

Ouderavond

Wij kunnen ouders informatie geven over verschillende thema’s binnen leesbevordering en mediawijsheid. Denk bijvoorbeeld aan het belang van voorlezen of de voor- en nadelen van gamen.

Lees meer

Bibliotheekbezoek

Uiteraard kun je met je klas langskomen in één van onze vestigingen voor een leuk en leerzaam groepsbezoek.

Lees meer

Blik op de toekomst!

Tijdelijk niet uitvoerbaar. Met een blik op de toekomst hebben wij een lijn met 4 thema’s ontwikkeld op het gebied van 21e eeuwse vaardigheden.

Lees meer

Contact Basisonderwijs

Vragen omtrent het primair onderwijs? Neem contact op met Tineke Ridder.

E-mail:

Telefoon nummer: 072-515 66 44 (maandag t/m donderdag)

Tips en updates voor het basisonderwijs

Wil je tips en nieuws ontvangen over het aanbod van de bibliotheek voor het basisonderwijs? Meld je aan en ontvang 4 keer per jaar een nieuwsbrief.

Ontvang de nieuwsbrief