Basisonderwijs

De bibliotheek helpt bij leesbevordering, digitale geletterdheid en 21e eeuwse vaardigheden.

Bibliotheek en het basisonderwijs

Op school aan de slag met leesbevordering, digitale geletterdheid of 21e eeuwse vaardigheden? Of is de schoolbibliotheek toe aan vernieuwing? Wij kunnen helpen! Zowel structureel met het programma de Bibliotheek op School of op project basis door het inzetten van (diverse) activiteiten en/of projecten. Ons aanbod vind je op deze pagina.

 

Neem vooral vrijblijvend contact op als je meer wilt weten.

 

Gelukkig kunnen wij weer groepen kinderen ontvangen in de bibliotheek.

Wel vragen wij om dit van te voren te melden, door een mail te sturen naar . Hartelijk bedankt voor jullie medewerking.

Contact Basisonderwijs

Vragen omtrent het primair onderwijs? Neem contact op met Tineke Ridder.

E-mail:

Telefoon nummer: 072-515 66 44 (maandag t/m donderdag)

Ontvang de nieuwsbrief

De Bibliotheek op School (dBoS)

 

Met de Bibliotheek op School (dBos) gaan we een intensieve, structurele samenwerking aan, op het gebied van leesbevordering en/of digitale geletterdheid. Een consulent bezoekt wekelijks de school, om dienstverlening op maat te leveren.

Activiteiten & Projecten

 

Er zijn tal van mogelijkheden om onze dienstverlening in te zetten voor jouw school. Wij hebben expertise op de gebieden leesbevordering, digitale geletterdheid, 21e eeuwse vaardigheden, talentontwikkeling, filosoferen, burgerschap en duurzaamheid. 

Nationale Voorleesdagen inspiratiesessie

18 januari 2022

Naar aanleiding van het prentenboek van het jaar: Maar eerst ving ik een monster, ga je aan de slag met de werkwijze: De stevige taalbasis door herhaald voorlezen!

Workshop: De kracht van het (voor)lezen van rijke teksten

25 januari 2022

Wat is het belang van rijke teksten in het onderwijs? Op deze en meerdere vragen krijg jij het antwoord tijdens deze workshop! 

Inspiratiebijeenkomst leesbevorderaars

20 april 2022

Tijdens deze bijeenkomst bieden we een inkijkje in de inspiratiesessie 'Een stevige taalbasis door voorlezen'.

Opleiding Open Boek

Start 17 februari 2022

Heeft het Nederlandse onderwijs weinig aandacht voor lezen? Niet met een leescoördinator op school die de opleiding Open Boek heeft gevolgd!

Themaworkshop

Medio februari weer mogelijk. Bibliotheek Kennemerwaard kan diverse workshops geven voor leerkrachten. Voorbeelden van workshops zijn: boekpromotie, begrijpend lezen, mediatools, informatievaardigheden en programmeren.

Schoolbiebadvies

Wil je de schoolbibliotheek een flinke opfrisbeurt geven, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Wat haal je er juist wel uit en wat laat je staan? Wat kun je het beste aanschaffen?

Bezoek PrutsHub

Tijdelijk niet uitvoerbaar. Kom langs om te "prutsen" met een 3D-printer, robotjes, iPads en andere materialen.

Visie op Media Spel

Met het visiespel van Slim met Media biedt Bibliotheek Kennemerwaard schoolteams de mogelijkheid om op informele maar wel gestructureerde wijze samen een visie te vormen over digitale geletterdheid. 

Nieuws | voor en uit het basisonderwijs

Liereland Leesbende - lezen met lol

Omdat er tijdens de Corona-schoolsluiting niet veel samen gelezen kon worden werd er vanuit school contact gezocht met de bibliotheek. Wij bedachten een speciaal na-schools programma, de Liereland Leesbende. Om te lezen met lol én het stimuleren...

07 december 2021

Lees meer...


Coronamaatregelen

Update 30 november: In verband met de aangescherpte coronamaatregelen wijzigen vanaf maandag 29 november de openingstijden van alle vestigingen. Als essentiële dienstverlener mogen wij ook in de avond langer open blijven. Zo zijn sommige...

30 november 2021

Lees meer...


Volg ons op Facebook

en blijf op de hoogte

Tarieven

 

Overzicht van de tarieven van onze programma's en diensten.

Abonnementen & collecties

 

De schoolbibliotheek blijven verversen met nieuwe boeken? Dat kan!

Tips voor professionals

 

Een aantal handige websites voor PO en VO.

Jaarverslag Educatie - 2020

Hoewel alle activiteiten van de bibliotheek als het ware synoniem zijn aan leren en dus educatie, draait het Programma Educatie vooral om ‘formeel leren’. Dat wil zeggen het leren binnen instellingen, zoals bijvoorbeeld scholen.  Binnen deze instellingen bieden wij als bibliotheek deskundige ondersteuning. Dit in de vorm van activiteiten die de taalontwikkeling en de 21e- eeuwse vaardigheden stimuleren, en niet te vergeten, het leesplezier!

Lees ons Educatie jaarverslag 2020

Tips | voor de kinderen thuis

# 73 | Challenge: boekenbingo 2021

Ga de uitdaging aan: lees 60 boeken in 5 maanden tijd… Doe mee met de Boekenbingo 2021!  | Doelgroep: onderbouw, middenbouw, bovenbouw

04 februari 2021

Lees meer...


# 72 | Google Maps en coördinaten

Ga op zoek naar plaatsen op de wereld door gebruik te maken van coördinaten. | Doelgroep: bovenbouw

02 februari 2021

Lees meer...


# 71 | Programmeerkunst

Volg de instructies en teken een…? Zonder instructies kan een computer of een robot niets. Om een robot een opdracht te laten uitvoeren, moet je stap-voor-stap opdrachten...

29 januari 2021

Lees meer...