Aanbod 6 - 12 jaar

BiebWijzer Educatie

Schoolbibliotheek 

Lezen en Taal

Op zoek naar de mogelijkheden voor een vernieuwde en aantrekkelijke schoolbibliotheek? Een adviesgesprek met een consulent van de bibliotheek is gratis en het gehele jaar door aan te vragen. Er zijn diverse mogelijkheden.

Adviesgesprek

Prijs en uren

gratis | op aanvraag

Sanering tot 150 leerlingen

Welke boeken zijn onmisbaar en aantrekkelijk? Wat is er gedateerd of stukgelezen en mag weg?

Een consulent komt langs om de leesboeken en informatieve boeken in de schoolbibliotheek zorgvuldig uit te zoeken. De sanering neemt ongeveer twaalf uur in beslag en zal over meerdere dagdelen plaatsvinden. 

Prijs en uren

€ 660,- | 3 dagdelen

Sanering vanaf 150 leerlingen

Welke boeken zijn onmisbaar en aantrekkelijk? Wat is er gedateerd of stukgelezen en mag weg? 

Een consulent komt langs om de leesboeken en informatieve boeken in de schoolbibliotheek zorgvuldig uit te zoeken. De sanering neemt ongeveer twintig uur in beslag en zal over meerdere dagdelen plaatsvinden. 

Prijs en uren

€ 990,- | 4,5 dagdeel

Plaatsing

Alle boeken weer zichtbaar en gesorteerd op de juiste plaats in de schoolbibliotheek? Een consulent kan binnen een dag de geëtiketteerde boeken volgens de gewenste notering op de juiste plek zetten. Advies vanuit de bibliotheek is om dat volgens de landelijke notering te doen (de leesboeken op AK, Eerste leesboekjes, A tot en met C en de informatieve boeken op AJ en J). 

Prijs en uren

€ 330,- | 1,5 dagdeel

Inrichting

Wat te doen om een aantrekkelijke schoolbibliotheek neer te zetten? Een consulent komt graag langs om de wensen en behoeften van de directie, het team en de leerlingen te inventariseren en om de leesomgeving opnieuw in te richten met het al aanwezige meubilair en materiaal. Eveneens kan er advies gegeven worden over nieuw aan te kopen boekenkasten en overige aankleding. 

Prijs en uren

€ 660,- | 3 dagdelen

Collectie rapport

De schoolbibliotheek kan een boost gebruiken, maar welke boeken moeten worden aangekocht? Een consulent komt langs en signaleert de hiaten in de bestaande boekencollectie. Aan de hand van een QuickScan wordt een rapport geschreven, met daarin schriftelijk advies voor nieuw te kopen titels en/of series per bouw. 

Prijs en uren

€ 440,- |  dagdelen

Interesse? Of meer weten?

Mail jouw gegevens naar . Eén van onze collega's neemt dan z.s.m. contact op.