Aanbod 6 - 12 jaar

BiebWijzer Educatie

Mediawijsheid - Bewust omgaan met media

LevelUp

Bewust en veilig omgaan met gamen en (sociale) media kun je leren. Ons aanbod bestaat uit drie verschillende programma's die allen op een speelse manier de kinderen aan het denken zet. Zo maken zij bewuste keuzes en leren veilig om te gaan met gamen en (sociale) media.

Level Up!

Gamen jouw leerlingen tot 's avonds laat?

Gebruiken ze hun geboortedatum als wachtwoord?

Worden sommige leerlingen via chats gepest of uitgescholden?

Gaat hun zakgeld op aan V-Bucks in Fortnite?

Veel kinderen
gamen dagelijks en het is een groot onderdeel in hun leven geworden.
Dat is leuk en vaak leerzaam, maar er schuilen ook gevaren in gamen en online actief zijn. Hoe begeleid je leerlingen hierbij? Level Up! Is een interactieve lessenreeks voor de groepen 5 en 6 over bewust en positief gamen. Tijdens deze lessen komen de volgende thema’s aan bod: plezier, balans, inhoud, veilig en samen. De leerlingen spelen 5 levels verspreid over 5 weken. De bibliotheekconsulent bezoekt wekelijks de klas. Ouders worden door middel van thuisopdrachten ook betrokken bij de lessen. Level Up! Is een samenwerking tussen Bibliotheek Kennemerwaard en AZ.

Kijk op startlevelup.nl voor meer informatie en schrijf jouw klas vandaag nog in!

€ 950,- / gratis in de gemeente Alkmaar en Heerhugowaard | 5 lessen

Special Agents

Laat leerlingen ervaren hoe het is om een online detective te zijn.

In het project Special Agents nemen kinderen uit groep 7 of 8 de rol aan van een online special agent en proberen zij achter de woonlocatie en de naam van een internetcrimineel te komen. Deze oplichter biedt concertkaartjes (Lil’ Kleine) op Marktplaats aan zonder deze daadwerkelijk te leveren. Door het online spoor van de verdachte te volgen leren ze op een spannende manier wat je (onbewust) allemaal online allemaal deelt over jezelf. De daadwerkelijke les gaat dan ook over online veiligheid en privacy. Doordat elke stap in de zoektocht kort wordt ingeleid en nabesproken door de leerkracht komt de nodige theorie aan bod en doorlopen alle kinderen gelijktijdig het programma.

€ 97,50 | 5 uur

MediJa Praat

Wanneer deel jij je persoonlijke gegevens online?

Heb je wel eens iets gepost waar je spijt van hebt?

Dit zijn twee van de vele vragen uit de kaartenset MediJa Praat. Tijdens een bezoek aan de klas gaat de bibliotheekconsulent in gesprek met de leerlingen over (social) media. Social media is een groot onderdeel van dagelijks leven en is niet meer weg te denken uit het leven van uw leerlingen. De invloed van social media wordt ook steeds groter en het is belangrijk om erover te praten. Door middel van deze vragen uit de kaarten set MediJa maakt de bibliotheekconsulent negatieve en positieve ervaringen bespreekbaar.

€ 70,- | 1 uur

Interesse? Of meer weten?

Mail jouw gegevens naar . Eén van onze collega's neemt dan z.s.m. contact op.