Aanbod 6 - 12 jaar

BiebWijzer Educatie

Jaarcampagnes

plectrum

Ieder jaar zijn er een aantal terugkerende campagnes. Dat zijn de Kinderboekenweek, De Nationale Voorleesdagen, Scoor een Boek en Nederland Leest Junior. 

Kinderboekenweek

De Kinderboekenweek wordt elk jaar in oktober gehouden. Tijdens het tien dagen durende evenement verzorgt bibliotheek Kennemerwaard diverse activiteiten rondom het kinderboek in de centrale vestigingen en op samenwerkende onderwijslocaties. Per jaar staat er een ander thema centraal. Ter aanvulling op het lespakket van het CPNB worden er voor groep 1 tot en met 8 extra ideeën op papier gezet voor de leerkrachten, afwisselend met materiaaltassen of een video gemaakt door VideoLab Kennemerwaard. Een les kan tot en met eind augustus worden aangevraagd. 

Prijs en uren

€ 85,- | lesidee

Nationale Voorleesdagen

De Nationale Voorleesdagen vinden jaarlijks plaats in de periode eind januari en begin februari om het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen te stimuleren. De bibliotheek verzorgt activiteiten en workshops in de centrale vestigingen en voor peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en de onderbouw van het basisonderwijs. Een informatie- of leesconsulent komt het Prentenboek van het Jaar voorlezen aan de hand van een vertelkastje en (digitale) vertelplaten. Tevens worden de materialen voor een verwerkingsopdracht aangeleverd. Deze activiteit voor groep 1 en 2 kan tot en met eind december worden aangevraagd. 

Prijs en uren

€ 85,- | lesidee

Scoor een Boek!

Zien lezen, doet lezen. Jaarlijks start bibliotheek Kennemerwaard samen met voetbalclub AZ het sportieve leesproject Scoor een Boek! Onder aanmoediging van een aantal spelers van AZ en hun mascottes Herry & Berry, gaan leerlingen van groep 5 en 6 zoveel mogelijk boeken scoren. In dit leesproject draait het om lezen en voetbal, een gouden combinatie. Naast het vergroten van het leesplezier, vergroten zij zo ook hun kansen op een succesvolle taalontwikkeling en toekomst. De bibliotheek verzorgt de promotiefilm en (digitale) materialen. Aanmelden kan tot en met februari. 

Zie verdere informatie bestaande tekst website: Scoor een Boek! (bibliotheekkennemerwaard.nl)

Kosten € 85,- simpele variant of € 220,- zoals op de website staat?

Prijs en uren

€ 85,- | lesidee

Nederland Leest Junior

Eén boek, één klas. Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. Tijdens Nederland Leest Junior leest de hele klas daarom allemaal uit hetzelfde boek. Na het lezen van het verhaal gaat de klas in gesprek over het thema. Dit evenement vindt jaarlijks plaats in november. Ter aanvulling op het lespakket van het CPNB ontwikkelt de bibliotheek een uitdagende les om aan de slag te gaan met het boek dat centraal staat. Dat is inclusief de (digitale) materialen en het boekenpakket voor de hele klas. De les voor groep 7 en 8 kan tot en met juni worden aangevraagd. 

Prijs en uren

€ 85,- | lesidee

Interesse? Of meer weten?

Mail jouw gegevens naar . Eén van onze collega's neemt dan z.s.m. contact op.