Aanbod 6 - 12 jaar

BiebWijzer Educatie

Digital Storytelling - Verhaal als basis

Digitale geletterdheid

Lezen, vertellen, presenteren en creëren via nieuwe media. Digital storytelling is het vertellen van een verhaal via beelden in een digitale omgeving, het opzetten van een digitale tentoonstelling of een verhaal online ervaren.

Bibliotheek Kennemerwaard zet graag nieuwe media in om het leesplezier bij kinderen te vergroten. Goed kunnen lezen helpt leerlingen digitaal beter hun weg te vinden.  Er is namelijk een sterk verband tussen offline geletterdheid, zoals het lezen van boeken, en online, ofwel digitale geletterdheid.

Maar hoe deel je je verhaal met nieuwe media?

Benieuwd naar deze cross-over? Bibliotheek Kennemerwaard laat leerlingen verhalen vertellen via beelden door het maken van digitale boeken, posters, stripverhalen, stopmotion, podcasts, games, vlogs en presentaties. We gebruiken hier (afhankelijk van de gekozen workshop bij maatwerk) green screens, apps en audiomaterialen bij die door ons meegenomen worden.

Ethos, logos en pathos

Aristoteles raadde niet voor niets aan om in ieder betoog ruimte te maken voor een heldere boodschap (ethos), een logische verhaallijn (logos) én voor pathos: iets wat de lezer in z’n hart raakt. 2000 jaar geleden pleitte hij al voor storytelling!

bron: Kennisnet

Comic life met/zonder lego

Stop Montion

Maatwerk??

Interesse? Of meer weten?

Mail jouw gegevens naar . Eén van onze collega's neemt dan z.s.m. contact op.