Aanbod 6 - 12 jaar

BiebWijzer Educatie

Bibliotheekabonnementen

Biebpas

Voor het basisonderwijs is er keuze uit twee verschillende bibliotheekabonnementen. Je kunt namelijk kiezen voor een Klassenpas of Scholenpas. Daarnaast kun je ook BoekToer I en II aanvragen.

Klassenpas*

Kies samen met de klas boeken uit 

De klassenpas is bestemd voor leesbevordering van de leerlingen. De leerkracht komt met de kinderen naar de bibliotheek en alle leerlingen mogen zelf een boek uitzoeken. De materialen worden voor zes weken uitgeleend. Een mooie aanvulling op de boekenkast in de klas met boeken die de leerlingen leuk vinden! De klassenpas blijft in de bibliotheek en kan uitsluitend gebruikt worden tijdens de openingstijden van de locatie die bezocht wordt. Op de Klassenpas kan niet gereserveerd worden.

Klassenpas - per jaar - 1 boek per leerling, bij bezoek met de klas - € 47,50,-

Scholenpas*

Kies zelf boeken uit voor de klas 

Met dit abonnement kunnen leerkrachten materialen uitzoeken en/of reserveren. Per pas kunnen 20 materialen gelijk worden geleend, de uitleenperiode is zes weken. Scholen lenen boetevrij maar het is uiteraard wel de bedoeling dat materialen tijdig worden ingeleverd of worden verlengd om een notaprocedure te voorkomen. Met de Scholenpas is het ook mogelijk om gebruik te maken van de Online Bibliotheek, in dat geval is er wel een aanpassing nodig in de gegevens. Bij de Online Bibliotheek kunnen e-books en luisterboeken worden geleend. Per account zijn dat maximaal tien materialen gelijk, de uitleenperiode is drie weken. Er kan per account op 6 verschillende apparaten worden gelezen of geluisterd.

Scholenpas - per jaar - 20 materialen voor 6 weken - € 67,50,-

BoekToer I en II

BoekToer is een verzameling vaste collectiepakketten – leesboeken en onderwerpcollecties – van elk 40 boeken. Je kiest zelf voor hoe lang de boeken worden geleend: voor een heel jaar of voor twee maanden.

Zo’n collectiepakket is ideaal als aanvulling op de schoolbibliotheek, maar bijvoorbeeld ook voor thematisch gebruik in de klas. Elk pakket sluit aan bij de leesinteresses van de leerlingen van basisonderwijs en wordt kant-en-klaar aangeleverd. Lees meer over BoekToer

BoekToer I - per jaar - 40 boeken per leencollectie € 150,- 

BoekToer II  - per twee maanden40 boeken per leencollectie € 50,- 

Voor Educatie-medewerkers 20% korting op het Basis abonnement: 

Abonnement voor medewerkers in het onderwijs en de kinderopvang 
onderwijsactie (bibliotheekkennemerwaard.nl)

Interesse? Of meer weten?

Mail jouw gegevens naar . Eén van onze collega's neemt dan z.s.m. contact op.

*Scholen- en/of klassenpas aanvragen

Vraag hier een instellingenabonnement of een klassen- of scholenpas aan voor de bibliotheek.

Gegevens van de school of instelling