Aanbod 6 - 12 jaar

BiebWijzer Educatie

Er zijn tal van mogelijkheden om onze dienstverlening in te zetten voor jouw school. Wij hebben
expertise op de gebieden Lezen & Taal, Digitale geletterdheid, Burgerschap en Kunst & Cultuur. Op deze pagina tonen we een aantal voorbeelden van onze activiteiten en projecten.

Natuurlijk kunnen we voor jouw school ook een aanbod op maat vast stellen. Interesse? Neem dan contact op via , wij komen graag langs om vrijblijvend jullie wensen te bespreken. 

Heb je een keuze gemaakt of zijn er nog vragen? Mail naar  dan nemen wij contact met je op.

Je kunt je keuze ook doorgeven via het online aanvraagformulier.

Aanvraagformulier Basisonderwijs

- Structurele leesbevordering -

- Aanvulling collectie -

Consulent op school

Om het leesonderwijs een stevig fundament te geven, kan er gekozen worden voor een structurele samenwerking door wekelijks of maandelijks een consulent op school in te zetten. Een leesconsulent haalt gericht de vraag van de school op en kan het brede aanbod van de bibliotheek uitvoeren.

Lees meer

Bibliotheekabonnementen

Voor het basisonderwijs is er keuze uit twee verschillende bibliotheekabonnementen. Je kunt namelijk kiezen voor een Klassenpas of Scholenpas. Daarnaast kun je ook BoekToer I en II aanvragen.

Lees meer...

- Aanbod modules Leesbevordering -

* Bij afname van twee verschillende modules of meer volgt per extra module 5% korting met een maximum van 25%. Op basis van maximaal 30 leerlingen per groep, met een meerprijs van € 2,- per leerling. 

Groepsbezoek in de bibliotheek

Uiteraard kun je met je klas langskomen in één van onze vestigingen voor een leuk en leerzaam groepsbezoek. Voor iedere groep is er een passend aanbod.

Lees meer

Jaarcampagnes

Kinderboekenweek | De Nationale Voorleesdagen | Scoor een Boek! | Nederland Leest Junior

Ieder jaar zijn er een aantal terugkerende campagnes. Dat zijn de Kinderboekenweek, De Nationale Voorleesdagen, Scoor een Boek en Nederland Leest Junior. 

Lees meer

Groepsbezoek in de klas

Een informatie- of leesconsulent komt in de groep een leesbevorderende lesactiviteit verzorgen. De duur van de activiteit wisselt per werkvorm en per jaargroep.

Lees meer

Ouderavond/-kamer

Wij kunnen ouders informatie geven over verschillende thema’s binnen leesbevordering. Denk bijvoorbeeld aan het belang van voorlezen of dieplezen.

Lees meer

- Lees- en leengedrag -

Monitor

De Monitor maakt het mogelijk om te meten hoe doelgericht jouw school werkt aan leesbevordering. Door jaarlijks in de periode december en januari de Monitor uit te voeren, ontstaat er een helder beeld van de veranderingen bij leerlingen, leerkrachten en ouders.

Lees meer

Schoolbibliotheek

Op zoek naar de mogelijkheden voor een vernieuwde en aantrekkelijke schoolbibliotheek? Een adviesgesprek met een consulent van de bibliotheek is gratis en het gehele jaar door aan te vragen. Er zijn diverse mogelijkheden.

Lees meer

- Structurele digitale geletterdheid -

Mediacoach op school

Structureel aandacht besteden aan digitale geletterdheid?

Een mediacoach/consulent van Bibliotheek Kennemerwaard biedt ondersteuning en vernieuwing aan jouw onderwijs van de 21 ste eeuw. Leerlingen worden voorbereid op een digitale samenleving. De mediacoach bedenkt en organiseert activiteiten rondom informatievaardigheden, mediawijsheid en computational thinking* voor leerlingen, professionals en ouders. De mediacoach deelt graag de nieuwste ontwikkelingen en ondersteunt de directie en  ICT’er bij het opstellen van een mediaplan voor het komende jaar. 

Lees meer

- Modules digitale geletterdheid -

* Bij afname van twee verschillende modules of meer volgt per extra module 5% korting met een maximum van 25%. Op basis van maximaal 30 leerlingen per groep, met een meerprijs van € 2,- per leerling. 

Computational Thinking - Programmeren en meer

Bezoek Prutshub | Coding on Tour

Computational thinking is één van de vier onderdelen van het geheel Digitale Geletterdheid. Het betekent dat je jezelf de vraag stelt hoe een probleem opgelost kan worden door middel van ICT. Ook wel probleemoplossend denken of digitale logica genoemd. 

Lees meer

Mediawijsheid - Bewust omgaan met media

Level Up | Special Agents | Media praat

Bewust en veilig omgaan met gamen en (sociale) media kun je leren. Ons aanbod bestaat uit drie verschillende programma's die allen op een speelse manier de kinderen aan het denken zet. Zo maken zij bewuste keuzes en leren veilig om te gaan met gamen en (sociale) media. 

Lees meer

Digital Storytelling - Verhaal als basis

Comic life met/zonder lego | Stop Motion

Lezen, vertellen, presenteren en creëren via nieuwe media. Digital storytelling is het vertellen van een verhaal via beelden in een digitale omgeving, het opzetten van een digitale tentoonstelling of een verhaal online ervaren.

Lees meer

Maatwerk digitale geletterdheid

Les of lessen reeks op maat

Computational thinking? Mediawijsheid? Informatievaardigheden? De 21e eeuwse vaardigheden omvatten 11 begrippen die wellicht vragen oproepen. Wil je hier meer over weten of ben je op zoek naar een specifiek programma op jouw school voor leerlingen of docenten? 

Lees meer

Informatievaardigheden in de bibliotheek

Slim online zoeken - Find It

Slim online zoeken - Effectief online zoeken voor leerlingen. 

Lees meer

Ouderavond/-kamer

Informatiebijeenkomst of workshop

Wij kunnen ouders informatie geven over verschillende thema’s binnen digitale geletterdheid. Denk bijvoorbeeld aan de voor- en nadelen van gamen.

Lees meer
Burgerschap

Veilig Puberen

Veilig puberen is een reeks van (of 3 voor groep 8) lessen waarin het gaat om veiligheid, beeldvorming en jezelf mogen zijnMaar ook sexting en grooming komen aan bod. Aan deze lessen zit ook een ouderavond vast. 

Lees meer

Les(sen) op maat

Nieuw format in samenwerking met consulent bibliotheek ontwikkelen. Neem voor meer informatie contact op via .

Boek op Bezoek

Tijdelijk niet uitvoerbaar. Vooroordelen: iedereen heeft er wel eens mee te maken. Maar juist als je met elkaar in gesprek gaat en eerlijk bent, ontvang je veel begrip en ontstaan er mooie ontmoetingen.

Lees meer

Les(sen) op maat

i.s.m. Artiance vanuit het ABC Huis

Verdieping of nieuw format van offerte lessen met als thema Kunst & Cultuur met het verhaal als basis. Neem voor meer informatie contact op via .

Laatste educatie-nieuws in je mailbox

Abonneer je op de nieuwsbrief

Meld je aan voor onze Kinderopvang- of Basisonderwijsnieuwsbrief.

Wil je op de op de hoogte blijven van onze trainingen en bijeenkomsten voor professionals in het onderwijs?
Meld je dan ook aan voor Kennemerwaard College mailing.

Aanmelden

Contact & advies

Advies of ondersteuning nodig? Of wil je een aanvraag doen? Wij helpen je graag.

Neem contact op met Tineke Ridder.

E-mail:  

Telefoon nummer: 072-515 66 44 (maandag t/m donderdag)

Download BiebWijzer 6 - 12 jaar

Ons complete aanbod in één gids

 

 

Volg ons ook op social